Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duizenden mensen maken kennis met biologisch

Nu al duidelijk dat Bio10daagse aanslaat

Halverwege de Bio10daagse (19 tot en met 28 september) is al duidelijk dat dit nieuwe evenement aanslaat. Tien dagen zien, voelen en ruiken wat biologisch is, dat is de insteek van de Bio10daagse. Kortingsacties op de winkelvloer zorgen lokaal voor een run op biologische producten en biologische boerderijen hebben veel aanloop bij hun excursies en plukfeesten.

Hans van Mierlo, marketingmanager EkoPlaza: "Een evenement als de Bio10daagse helpt mee om biologisch bekend te maken onder een grotere groep mensen." Ook projectleider Bionext, Miriam van Bree is enthousiast. "Bij sommige winkels waren bepaalde biologische producten niet aan te slepen en in de biologische boomgaard 't Gelders Eiland was het drukker dan ooit tijdens het plukfeest van Adopteer een Appelboom. Circa 500 mensen kwamen appelen plukken. Een record. Ook het aantal binnengekomen actiespaarkaarten is flink, terwijl mensen nog tot 10 oktober kunnen insturen "

Tijdens de Bio10daagse zijn er tal van aanbiedingen en kennismakingsacties. Op veel biologische producten zit een speciale actiesticker. Bij 10 stickers maak je kans op een verzorgd weekeinde voor 2 personen op een biologische B&B in de Bommelerwaard. En 5.000 thuiskoks van Thuisafgehaald en zo'n 24.000 'afhalers' ontvingen een kortingsvoucher om boodschappen te doen bij de biologische speciaalzaak. Van Bree: "Dit levert de biologische speciaalzaken beslist nieuwe klanten op." Op het platteland is ook van alles te doen. Zo organiseert De Stoerderij, een biologische boerderij met waterbuffels, excursies onder de noemer 'knuffel de buffel'. Van Bree: "Per keer doen er zestig mensen mee, veel meer dan ze hadden verwacht."

De Bio10daagse duurt nog tot en met zaterdag 28 september. Kijk voor alle activiteiten op www.bio10daagse.nl. De Bio10daagse maakt deel uit van de campagne Biologisch Lekker Natuurlijk, die financiƫle steun krijgt vanuit de Europese Unie.
Publicatiedatum: