Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corneel van Rijn, Boerderij Buitenverwachting:

"Veel begrip voor annulatie deelname open dagen AH"

Tholen - Donderdag 19 september werd in Biojournaal een bericht gepubliceerd van Corneel van Rijn. Corneel vertelde in dit artikel waarom Boerderij Buitenverwachting aan de Vlietkade in Hoogmade dit jaar niet meedoet aan de open dagen van Albert Heijn (21 en 28 september).

Corneel geeft aan erg veel reacties te hebben gekregen. "We hebben onder meer veel mailtjes gekregen waaruit blijkt dat mensen ons steunen in dit besluit. De mensen geven ons groot gelijk en benadrukken dat we moeten volhouden en achter ons standpunt moeten blijven staan."

Nog steeds geen belofte gedaan

Vanuit Albert Heijn is volgens Corneel de afgelopen week wel de nodige consternatie ontstaan. "Ze hebben onder meer gebeld met Vecozuivel en vervolgens heb ik zelf een redelijk goed gesprek met ze gehad. Vanuit Albert Heijn kon men echter wederom geen belofte doen dat ze nooit meer achteraf een korting op zullen proberen te leggen."


Geen intensieve veehouderijen

Corneel begrijpt wel dat Albert Heijn de boerderij graag op de definitieve deelnemerslijst van de open dagen had zien staan. "Intensieve veehouderijen met mestvarkens en vleeskuikens mogen bijvoorbeeld niet meedoen aan de open dagen. AH wil het natuurlijk allemaal mooi presenteren. DaaromHier zou ons bedrijf erg geschikt voor zijn."

Vorig jaar heeft Boerderij Buitenverwachting dus wel meegedaan aan de open dagen. Kort daarna kregen Corneel en de andere boeren echter het deksel op de neus. De AH stuurde toen namelijk zijn befaamde kortingsbrief. "Dit jaar wilden we graag weer meedoen aan de open dagen, zij het wel op één voorwaarde. Namelijk dat de AH plechtig zou beloven nooit meer een korting achteraf proberen op te leggen. Deze belofte kregen we echter niet, waarop we besloten toch niet meer mee te doen."

Elke zaterdag open

Boerderij Buitenverwachting opent elke zaterdag haar deuren voor publiek. Corneel geeft aan dat afgelopen zaterdag ook een paar mensen naar de boerderij kwamen die dachten dat Boerderij Buitenverwachting weer meedeed aan de open dagen. Wij hebben hen met open armen ontvangen en even uitgelegd waarom we onze naam van de lijst hebben laten schrappen."

Voor meer informatie:

Corneel van Rijn
Boerderij Buitenverwachting
Familie van Rijn
Vlietkade 2
2355 CR
Hoogmade
06 39264355
071 5018248
www.boerderijbuitenverwachting.nl