SNS Securities: Bio-consumptie groeit sneller dan de markt voor algemene levensmiddelen

De consumptie van biologische producten groeit sneller dan de markt voor algemene levensmiddelen. Dat concludeert SNS Securities naar aanleiding van een uitgebreid rapport van de Europese Commissie over biologische landbouw. Deze uitkomst is positief voor Wessanen, schrijft SNS. Wessanen is een dominant bedrijf op de Europese biologische voedselmarkt.

Het effectenkantoor wijst er op dat de enquête waarop het rapport is gebaseerd wel wat partijdig zou kunnen zijn. Daarin geeft 83 procent van de respondenten aan regelmatig biologische producten te consumeren. Volgens SNS is het mogelijk dat mensen die sowieso regelmatig biologisch eten eerder geneigd waren de vragenlijst van de commissie in te vullen.

Buy advies Wessanen

Desalniettemin wijst het rapport op een gunstige ontwikkeling voor Wessanen, aldus SNS dat een buy-advies voor de onderneming hanteert. Wessanen noteerde dinsdag 24 september rond 9:30 uur 0,4 procent hoger op 2,75 euro.

Bron: Z24


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.