Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldi grote verliezer

Jumbo wint EKO-tellingen in Pekela

In Pekela hebben maandag 23 september in drie supermarkten de EKO-tellingen 2013 plaatsgevonden. Een initiatief van Milieudefensie.

Ook in 2012 werden deze tellingen gedaan bij de Jumbo, de Poiesz en de Aldi. Wat opviel tussen 2012 en 2013 is, dat het aantal biologische producten dat wordt aangeboden duidelijk is afgenomen. De recessie en daardoor een minder grote vraag van de consument voor het toch vaak wat duurder product zou hiervan de oorzaak kunnen zijn.


Winnaar en grote verliezer 2013

De grote winnaar in het aanbod met zowel biologische als ook Fairtrade producten is de Jumbo. Daar werden ruim 180 biologische producten en ruim 30 Fairtrade producten geteld. De Poiesz komt op de tweede plaats met bijna 120 biologische en bijna 30 Fairtrade producten. De Poiesz heeft het grootste aanbod in biologisch vlees (op het moment van tellen 7 producten).

Net als vorige jaar was de grote verliezer de Aldi. Hier was nog geen handvol biologische producten aanwezig (er werden er 3 geteld) en Fairtrade producten werden er helemaal niet gezien.

De teller

De teller van deze producten heeft haar uiterste best gedaan een eerlijk beeld te geven van het geheel. Natuurlijk kan er hier of daar iets over het hoofd zijn gezien.

Bron: Prachtig Pekela
Publicatiedatum: