Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Herfstsfeer op 28 september

Week van de Smaak trapt af met Smaak van de Streek

De blaadjes vallen, het wordt kouder en ... er is weer een streekmarkt! De landelijke Week van de Smaak trapt op 28 september in Amersfoort af met de Smaak van de Streek. Veluws rundvlees, vers brood en romige geitenkaas...de Eemkade staat weer bol van de streekproducten. Direct te proeven of heerlijk voor thuis.

Ruim 40 deelnemers tonen tijdens de Smaak van de Streek markt aan de Grote Koppel (Eemkade) in Amersfoort wat de omgeving te bieden heeft aan biologische en (h)eerlijke producten. Veel oude bekenden, zoals de knoflook van Eemlook, wijn van Wijngaard Aan de Breede Beek en de heerlijke baksels van Queens vorstelijk genieten. Nieuw op de markt is Yosoup, soep geserveerd vanuit een bakfiets.Natuurlijk gaan streekproducten verder dan alleen eten. Kwekerij Klein Hof verkoopt plantjes, Paardenmelkerij Achterduijst biedt verzorgingsproducten en Upsidedownumbrella bezorgt de kinderen een creatieve middag op de markt. Zomaar een kleine greep uit het brede assortiment dat op de markt verkrijgbaar is.

De strijd barst los!

Wie wordt de (amateur) StreekChef 2013? Tijdens de Smaak van de Streek barst de strijd los. In drie kookrondes strijden 24 deelnemers (solo en duo's) om die felbegeerde titel. Vier chef-koks van bekende restaurants in Amersfoort jureren, chef-kok Robert Boon begeleidt de deelnemers en alle gerechten worden bereid met producten uit de streek. De wedstrijd is vanaf de zijlijn te volgen. Kom kijken hoe het de deelnemers vergaat, moedig ze aan en wie weet mag u ook proeven!

De Smaak van de Streek en StreekChef: van 10:00 tot 16:30 uur aan de Grote Koppel in Amersfoort.
Publicatiedatum: