EkoPlaza 'wast geld groen' om Amsterdamse kinderboerderijen te voorzien van zonnepanelen

Als er iets duurzaam is en voor altijd zou moeten blijven bestaan, dan is het wel de kinderboerderij. Daarom neemt de biologische supermarktketen EkoPlaza samen met geldGROENwassen het initiatief om Amsterdamse kinderboerderijen te voorzien van zonnepanelen. Zij ontwikkelden een eenvoudig investeringsmodel voor consumenten en bedrijven zodat kinderboerderijen na verloop van tijd kosteloos schone energie kunnen gebruiken.Consumenten en bedrijven die 250 euro investeren krijgen in ruil hiervoor 300 euro aan EkoPlaza-boodschappenbonnen. Voor iedere investering schaft EkoPlaza vervolgens een zonnepaneel aan. De kinderboerderij betaalt de bespaarde energiekosten terug aan de EkoPlaza-winkel om de zonnepanelen af te betalen, waarna ze op den duur gratis schone energie kunnen gaan gebruiken.

Deelnemende kinderboerderijen in de eerste fase zijn 't Brinkie en De Werf, in de tweede fase zullen er nog drie volgen. Voor meer informatie en deelname kijk op www.ekoplaza.nl en www.geldgroenwassen.nu.


Wat is Geld Groen Wassen?

geldGROENwassen is een pilot-project dat mogelijk is gemaakt door stichting DOEN. Het concept is gebaseerd op samenwerking tussen consumenten, bedrijven en instellingen om een beter milieu en een betere buurt te creëren. De lokale en kleinschalige projecten zijn er om elkaar voordeel te bieden, zowel sociaal als financieel. Denk bijvoorbeeld aan de wasserette die investeerders nodig heeft voor nieuwe A+++ wasmachines, of een bakker die energiekosten wil besparen door LED-verlichting.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.