Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ding mee naar titel 'Duurzaamste Hovenier' en/of 'Duurzaamste tuin'

Innogreen VOF en TPK media werken samen bij de verkiezing van duurzaamste hovenier en duurzaamste tuin van Nederland. Deze verkiezing gaat alweer voor de vierde keer plaatsvinden.

Verkiezing van de 'Duurzaamste Hovenier' van het jaar

Na John Koomen Tuinen in 2010, won de Van der Tol Groep deze prestigieuze prijs in 2011. Giel van der Palen Hoveniers was iedereen te duurzaam af in 2012. Welke duurzame groenvoorziener gaat met de bokaal van 2013 aan de haal?

Verkiezing van de 'Duurzaamste tuin' van het jaar

Deze competitie is erop gericht de tuin aan te wijzen die in 2013 heeft geschitterd als voorbeeld van duurzame tuinaanleg. Welke duurzame uitgangspunten, denkbeelden, werkwijzen, elementen, materialen, oplossingen en innovaties zijn in die tuin op een onderscheidende en voorbeeldige manier verwerkt? Ook wordt gekeken naar de manier waarop in de tuin is omgegaan met waterbeheer, voeding, gewasbeschermings- en bestrijdingsmiddelen, bodem, recycling, energiegebruik, diervriendelijkheid, biodiversiteit, geluidsoverlast.

De eerste editie in 2012 is gewonnen door Van Mierlo Tuinen met de tuin van 'De Liskeshoeve'.
 
Meer informatie en de inschrijfformulieren zijn te vinden op www.innogreen.nl of www.tuinpro.nl. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook: [email protected] of [email protected].
 
Uit de ingestuurde lijsten zal een selectie gemaakt worden. Een aantal bedrijven/tuinen zal door de vakjury bezocht gaan worden om een nog beter inzicht in het bedrijf te krijgen. De uitslag zal bekend gemaakt worden in het voorjaar 2014.

Doe mee en schrijf u in! Inschrijven kan nog tot 15 oktober!
Publicatiedatum: