Pierre Wind en Olivier van der Staal koken met producten van Demeter kwaliteit
Pierre en Olivier gaan recepten koken van receptenkaarten die vanaf die datum in veel biologische winkels verkrijgbaar zijn of te vinden via de website www.stichtingdemeter.nl. Ook is daar een filmpje te vinden waarbij kok Olivier van der Staal uitlegt wat de meerwaarde is van biologisch dynamisch geteelde producten.
Het Nederlands areaal bio-dynamisch gecertificeerde landbouw bedraagt 5031 hectare, ongeveer 10% van het totale areaal biologisch in Nederland. Over de afgelopen vijf jaar is het areaal met Demeter gecertificeerde landbouw met ruim 20% toegenomen. Er zijn in Nederland 120 Demeter bedrijven waarvan zeven nog in omschakeling.
Boeren en verwerkers krijgen het Demeter keurmerk als ze voldoen aan internationaal vastgestelde normen. Deze normen gaan verder dan de basisnormen voor biologische landbouw zoals vastgelegd in de Europese wetgeving. Zo zijn er scherpere normen voor dierenwelzijn waarbij koeien niet mogen worden onthoornd en er hanen tussen de kippen lopen. Verder worden de kringlopen van mest en voer op het bedrijf zoveel mogelijk gesloten en worden de producten zo min mogelijk bewerkt voor een zo gezond en puur mogelijke eindproduct.
Voor meer informatie: Bert van Ruitenbeek en/of Rudi Gerding, Groene Winkel Zeist, 1e Hogeweg 18, 030 6912301.