Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pierre Wind en Olivier van der Staal koken met producten van Demeter kwaliteit

Topkoks Pierre Wind en Olivier van der Staal geven op zaterdag 21 september een speciale kookpresentatie in De Groene Winkel in Zeist (11:00–13:00 uur). Dit gebeurt ter gelegenheid van een landelijke promotieactie voor producten met een Demeter keurmerk, het keurmerk voor producten afkomstig uit de bio-dynamische landbouw.

Pierre en Olivier gaan recepten koken van receptenkaarten die vanaf die datum in veel biologische winkels verkrijgbaar zijn of te vinden via de website www.stichtingdemeter.nl. Ook is daar een filmpje te vinden waarbij kok Olivier van der Staal uitlegt wat de meerwaarde is van biologisch dynamisch geteelde producten.

Het Nederlands areaal bio-dynamisch gecertificeerde landbouw bedraagt 5031 hectare, ongeveer 10% van het totale areaal biologisch in Nederland. Over de afgelopen vijf jaar is het areaal met Demeter gecertificeerde landbouw met ruim 20% toegenomen. Er zijn in Nederland 120 Demeter bedrijven waarvan zeven nog in omschakeling.Boeren en verwerkers krijgen het Demeter keurmerk als ze voldoen aan internationaal vastgestelde normen. Deze normen gaan verder dan de basisnormen voor biologische landbouw zoals vastgelegd in de Europese wetgeving. Zo zijn er scherpere normen voor dierenwelzijn waarbij koeien niet mogen worden onthoornd en er hanen tussen de kippen lopen. Verder worden de kringlopen van mest en voer op het bedrijf zoveel mogelijk gesloten en worden de producten zo min mogelijk bewerkt voor een zo gezond en puur mogelijke eindproduct.

Voor meer informatie: Bert van Ruitenbeek en/of Rudi Gerding, Groene Winkel Zeist, 1e Hogeweg 18, 030 6912301.
Publicatiedatum: