Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
19 tot en met 28 september

Honderden acties met biologische voeding tijdens Bio10daagse

De tijd lijkt rijp voor een grote doorbraak van biologische voeding in Nederland. Daarom wordt voor het eerst een Bio10daagse gehouden (19 tot en met 28 september), met honderden acties en aanbiedingen in reguliere supermarkten en biologische speciaalzaken. Er is een kookwedstrijd, er zijn fietsroutes van de stad naar de biologische boer in de buurt en er is een winactie met aantrekkelijke prijzen.

Wie elke dag een product met een actiesticker koopt maakt aan het einde van de Bio10daagse kans op een verwenweekend voor twee personen bij de biologische boer, een Boergondisch feestmaal of één van de 100 biologische pakketten. Wat dacht u van een culinaire doos met aardappelen van vier verschillende rassen en recepten, een box met groente uit het seizoen of een tas met verse biologische producten uit Noord Nederland?

Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "De vraag naar echt smakelijk en gezond eten neemt al jaren toe en de belangstelling voor duurzame, regionale productie groeit. Er wordt minder vlees gegeten en de keuze valt vaker op diervriendelijk geproduceerd vlees. Allemaal ontwikkelingen die bijdragen aan de opkomst van biologisch. In vijf jaar tijd zijn de consumentenuitgaven aan biologische voeding verdubbeld, dat zegt genoeg."

De biologische sector, die bestaat uit zo'n vierduizend producenten, merkfabrikanten, boeren en winkeliers, is zelf de drijvende kracht achter de actie. Voor consumenten is de Bio10daagse een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met pure smaken, verse herfstgroenten en topkwaliteit vlees uit de meest diervriendelijke houderij. Kijk voor een overzicht van alle acties en aanbiedingen op www.bio10daagse.nl (vanaf 19 september).

De Bio10daagse vormt de kick-off van de promotiecampagne Biologisch, lekker natuurlijk. Deze campagne wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.
Publicatiedatum: