Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kookwedstrijd met biologische herfstgroenten van start

Keukenprinsen en –prinsessen opgelet! Vandaag (vrijdag 13 september) start de Smaakmakend Kookwedstrijd, als opwarmer voor de nationale Bio10daagse (19 tot en met 28 september). De inzenders van de lekkerste hoofdgerechten met biologische herfstgroenten, worden uitgenodigd om hun creatie live te komen bereiden voor een deskundige jury.

In de herfst heb je een overvloed aan heerlijke biologische groenten, zoals venkel, snijbiet of pompoen. Wie van pure smaken en van kokkerellen houdt, weet daar wel raad mee. En wat dacht je van andijvie of veldsla, vers van 't land? In deze periode is er volop keus, nog los van de net geoogste aardappelen. Miriam van Bree, projectleider: "Biologische telers werken zo natuurlijk mogelijk, met passie en aandacht. De kwaliteit en structuur van de groenten wordt vaak geprezen. Daarom kiezen koks van kwaliteitsrestaurants vaak voor biologische ingrediënten."

Deelnemers aan de kookwedstrijd moeten voor 20 oktober hun recept insturen. Het maakt niet uit of het gerecht vegetarisch is, met raw food of met vlees. Als verse biologische herfstgroenten maar het belangrijkste ingrediënt zijn en het recept op de principes van 'echt eten' is gebaseerd. Oftewel: eet niks wat je overgrootmoeder niet als voedsel zou herkennen, eet vooral planten en … kook!

Miriam van Bree: "De vijf beste inzenders mogen hun hoofdgerecht daadwerkelijk komen koken voor de jury. Daar zitten echte kenners in, zoals foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan. Spannend… De winnaar wordt beloond met een KitchenAid keukenmachine. Daarmee wordt koken straks een nog groter feest."

Meer informatie over de kookwedstrijd is te vinden op www.smaakmakend.nl. De winnaar wordt eind oktober bekend gemaakt.
Publicatiedatum: