Kookwedstrijd met biologische herfstgroenten van start
In de herfst heb je een overvloed aan heerlijke biologische groenten, zoals venkel, snijbiet of pompoen. Wie van pure smaken en van kokkerellen houdt, weet daar wel raad mee. En wat dacht je van andijvie of veldsla, vers van 't land? In deze periode is er volop keus, nog los van de net geoogste aardappelen. Miriam van Bree, projectleider: "Biologische telers werken zo natuurlijk mogelijk, met passie en aandacht. De kwaliteit en structuur van de groenten wordt vaak geprezen. Daarom kiezen koks van kwaliteitsrestaurants vaak voor biologische ingrediënten."
Deelnemers aan de kookwedstrijd moeten voor 20 oktober hun recept insturen. Het maakt niet uit of het gerecht vegetarisch is, met raw food of met vlees. Als verse biologische herfstgroenten maar het belangrijkste ingrediënt zijn en het recept op de principes van 'echt eten' is gebaseerd. Oftewel: eet niks wat je overgrootmoeder niet als voedsel zou herkennen, eet vooral planten en … kook!
Miriam van Bree: "De vijf beste inzenders mogen hun hoofdgerecht daadwerkelijk komen koken voor de jury. Daar zitten echte kenners in, zoals foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan. Spannend… De winnaar wordt beloond met een KitchenAid keukenmachine. Daarmee wordt koken straks een nog groter feest."
Meer informatie over de kookwedstrijd is te vinden op www.smaakmakend.nl. De winnaar wordt eind oktober bekend gemaakt.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-29 Gratis schoolmaaltijden van start
- 2023-03-28 "Wij vertegenwoordigen de stem van een generatie"
- 2023-03-28 Aanmeldingen voor tweede editie EU Organic Awards zijn welkom
- 2023-03-24 Efficiënter boeren met precisielandbouw
- 2023-03-20 "Bio is de enige standaard die breed gekend en verdedigd is, en die onze milieuproblemen zal oplossen"
- 2023-03-17 Publiek-private partnerschappen en de toekomst van bio in Oost-Europa
- 2023-03-17 Nieuw opleidingsmateriaal om biologische landbouw in Afrika te bevorderen
- 2023-03-13 "Het is een zaak van lange adem, maar hopelijk brengen we iets teweeg voor de volgende generaties"
- 2023-03-13 Stikstofbeleid leidt tot run op landbouwgrond
- 2023-03-13 Het Landbouwakkoord: aan de sectortafels
- 2023-03-13 Kamerleden bespreken breekijzer 'De toekomst van boeren ligt in de biologische landbouw' in BNR-radioprogramma
- 2023-03-10 Melkveehouder Alex Datema nieuwe Directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank
- 2023-03-08 INRAE en FiBL verlengen samenwerkingsovereenkomst
- 2023-03-07 "Dé route naar een nieuw landbouwsysteem? Stop die waterglijbaankeuze!"
- 2023-03-06 "De biologische beweging moet haar 'vier principes' herdefiniëren en met 'vier eisen' komen"
- 2023-02-27 "Willen we als maatschappij meer bio, dan hebben omschakelaars steun nodig"
- 2023-02-23 Landbouw als cultuurimpuls - een impressie van de biodynamische landbouwconferentie 2023 in Dornach
- 2023-02-21 Consortium werkt aan meer bio in het beroepsonderwijs
- 2023-02-21 'De invloed van de bio-industrie op de gezondheid van de mens is onderbelicht'
- 2023-02-20 Inschrijving voor de BioVLAM 2023 geopend