Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groot offensief op de biologische markt

Migros wil 20 tot 30 nieuwe Alnatura-winkels in Zwitserland

Migros wil in Zwitserland dertig winkels van bio-keten Alnatura te gaan openen. Directeur Herbert Bolliger onthulde ook zijn plan om merkartikelen goedkoper aan te gaan bieden. Dit wil Migros gaan doen door zelf merkproducten in te kopen in het buitenland. "Een verandering in het kartelrecht zou een positief signaal zijn van de politiek richting de consument." Hij verwacht echter niet dat de inkoopbarrières voor producten uit het buitenland snel opgeheven worden.

Bolliger verwacht voor het lopende boekjaar een significante omzetgroei. "Ik ga uit van een stijging van ongeveer 5 procent. Een deel ervan is te danken aan de overname van de Duitse supermarktketen Tegut.Migros wil in de toekomst vooral investeren in bio-producten. Vandaar dat het bedrijf in Zürich haar eerste bio-supermarkt heeft geopend in samenwerking met Alnatura. "Dit is slechts het begin. Er zijn concrete plannen voor de uitbreiding van de biologische verkooppunten", zegt Bolliger. "We denken aan ongeveer 20 tot 30 nieuwe Alnatura-winkels in Zwitserland." De verkoop van bio-producten bij Migros is in 2012 met bijna 9 procent toegenomen.

In de bio-winkels van Migros zullen ongeveer 5000 bio-producten aangeboden worden, bestaande uit eigen merkproducten van Alnatura, bio-artikelen van Migros en andere producten zoals, cosmetica, groenten en fruit.

Voor meer informatie: www.alnatura.ch

Bron: Tagesanzeiger.ch
Publicatiedatum: