Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdag 18 september

Dutch Art & Design Salon presenteert lezing 'Natuurvoeding als Medicijn'

De Salon in de Lange Putstraat 10 in hartje Museumkwartier ('s-Hertogenbosch) houdt zich niet alleen bezig met Kunst & Cultuur. Natuurlijk is de focus op die aspecten van de samenleving gericht, maar hoe je het ook wendt of keert, zonder een gezond lichaam en heldere geest wordt het moeilijker om van allerlei dingen te genieten.

De Salon heeft Ronald Stoot daarom uitgenodigd om op 18 september aanstaande wat meer te vertellen over het belang om eens stil te staan bij gezonde voeding en wat het wel of niet eten daarvan op den duur met je gezondheid doet. We leven in een vluchtige maatschappij, het wordt steeds moeilijker om tijd te nemen voor 'onszelf' en vaak door alle druk is het heel verleidelijk om snel iets 'makkelijks' mee te nemen in de supermarkt.Ronald Stoot zegt onomwonden: "Het is dan ook geen vraag óf, maar wanneer we ziek worden!" Zelfs Hippocrates (Griekse arts circa 460-370 VC) stelde al: "Laat voeding je medicijn zijn." Want voeding is de essentie van gezondheid volgens Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunst en filosoof.

Ronald Stoot is tijdens zijn opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut (zachte, ondersteunende therapie die uitgaat van de behandeling van de oorzaak van de klacht), in aanraking gekomen met natuurvoeding en wat 'voeding' (zowel fysiek als energetisch) voor ons als mens betekent. Sinds 1981 heeft hij Diabetes Mellitus type I en kon hij door zijn eetpatroon om te schakelen naar natuurvoeding zijn insulinebehoefte met meer dan 50% afbouwen.

Ronald Stoot gaat tijdens deze lezing in op het verschil tussen biologische voeding en natuurvoeding. Maar ook op de definities van natuurvoeding zoals; vers, puur, eerlijk en biologisch-dynamisch. Of waarom het beter is om regionale en seizoensgebonden verse producten te eten dan voorverpakte en geraffineerde voedingsmiddelen, waarvan hij stelt dat die de belangrijkste oorzaak zijn van onze westerse kwalen.

Entree voor de lezing is 10 euro. Men kan zich aanmelden voor deze lezing op 18 september aanstaande via [email protected]. Meer informatie vindt u op www.dutchartdesignsalon.com.
Publicatiedatum: