Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels door heel Nederland

Ontdek de biologisch(-dynamisch)e producten van Parra Jiménez

In de vestigingen van Natuurwinkel en vele andere natuurvoedingswinkels zijn sinds kort een aantal prachtige biologisch-dynamische wijnen van Bodegas Parra Jiménez te vinden. Een traditioneel familiebedrijf waar drie broers met veel passie en toewijding kwalitatief hoogstaande wijnen en andere producten, waaronder de bekende Spaanse Manchego kaas, produceren.

Uit de onherbergzame Spaanse streek La Mancha

Bodegas Parra Jiménez is gevestigd in de onherbergzame Spaanse streek La Mancha. In de wijngaarden, die dichtbij het stadje Mesas liggen, werkt een klein team van vooral lokale inwoners voornamelijk met de hand. Al in 1993 maakte de Bodegas de stap naar een biologische werkwijze en sinds een paar maanden produceert zij ook biologisch-dynamische wijnen, te herkennen aan het oranje Demeter-keurmerk.


Biologisch-dynamische Parra Jiménez wijnen

Parra Jiménez Demeter wijnen ontstaan door een optimale samenwerking met de natuur. In een zoveel mogelijk gesloten kringloop, want dat is één van de belangrijke kenmerken van biologisch-dynamische landbouw. De Bodegas verwerkt snoeiafval van wijnstokken tot compost en ze gebruikt de uitwerpselen van de grote kudde zwarte Manchego schapen als mest.

Biologische Parra Jiménez Manchego kaas

Ondanks de droogte en het karige gras van de weiden, geeft dit van oudsher uit de regio afkomstige speciale schapenras, ook heerlijke melk die de eigen kaasmakerij verwerkt tot de echte Spaanse Manchego kaas. Een geperste, veelzijdige kaas met een licht pikante en zoute smaak. De kaas is zowel na enige dagen als na twee jaar heerlijk van smaak en werd van oorsprong vaak door herders meegenomen op lange tochten.


Bijzonder goede combinatie

In de landelijke huis-aan-huis verspreide folder van Natuurwinkel en Biologisch Specialist staan beide producten samen op de achterzijde gepresenteerd. Niet voor niets natuurlijk, want de wijn en de kaas laten zich bijzonder goed combineren. Beide producten zijn verkrijgbaar bij Natuurwinkels en andere natuurvoedingswinkels die beleverd worden door Natudis Nederland BV in samenwerking met dochtermaatschappij Kroon Biologische Verswaren.
Publicatiedatum: