Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Onderscheiden ons door eigen stempel op de winkel te drukken"

Veel oude bekenden bij jubileumviering De Brandnetel

Tholen - Natuurvoedingswinkel De Brandnetel aan de Vrouwensteeg 5 in Leiden bestond 22 juli twintig jaar. Dit jubileum werd afgelopen zaterdag (7 september) gevierd. "Het was echt geweldig. Zowel buiten als binnen in de winkel was het erg druk en gezellig. Er waren veel bekenden", aldus Jos van Duinen. Hij runt de winkel al van begin af aan met Jan de Rijk. Jos geeft aan dat er ook veel ex-klanten en een groot deel van de oud-medewerkers op het feest afgekomen zijn. "Het was erg leuk om hen allemaal weer even te zien. Het was lekker druk. Ik schat dat ik ruim 200 mensen gesproken heb."


Gezellige drukte buiten vóór de winkel.

Volgens Jos draaide het toen ze met de winkel begonnen vooral om het milieu en de gezondheid, terwijl momenteel smaak een veel belangrijkere factor is. Een ander groot verschil is dat de consumenten nu ook in de reguliere supermarkt terecht kunnen voor hun biologische boodschappen. "Onze winkel fungeert inmiddels niet alleen als natuurvoedingswinkel, maar het is ook een soort buurtwinkel. De klanten kiezen er echt bewust voor om naar onze winkel te komen voor hun boodschappen." De ondernemer merkt op dat het vaste klantenbestand de afgelopen tijd verjongd is. "Dierenwelzijn is een belangrijk criterium voor jonge mensen, daardoor trekt de winkel ook steeds meer vegetariërs. We wilden graag een jonger publiek trekken, dus hier zijn we heel blij mee. Dit is een teken dat de natuurvoeding meer toegankelijk is geworden."


De winkel was tijdens de viering gewoon open.

Ook mede-eigenaar Jan kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen twintig jaar. "Toen we begonnen stonden we echt aan het begin van een tijdperk. We behoorden niet meer tot de echte pioniers, maar we betraden wel een nichemarkt. De toename van het aantal bio-verkooppunten heeft ook voor ons positieve gevolgen. De biologische producten raken hierdoor bekender en de drempel om deze aan te schaffen wordt kleiner. Het is aan ons om onze eigen stempel te drukken en een sfeervolle winkel neer te zetten. Daarmee kunnen wij ons onderscheiden en een eigen klantenkring creëren en behouden."


Jos met één van de oudste klanten.

Samenwerking

Jan erkent dat het vrij uitzonderlijk is dat hij en Jos al twintig jaar samen de winkel runnen. "Wij vinden dit een mooie manier van werken. We vullen elkaar nog steeds aan. Het is altijd goed gegaan en ik zie veel positieve kanten aan de samenwerking. Daarom wilden we deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan, ook voor onze trouwe klanten."


Jan en Jos.


Binnen was het ook feest.


Muziek buiten.

Voor meer informatie:

Jos van Duinen en Jan de Rijk
De Brandnetel
Vrouwensteeg 5
2312 DX Leiden
071 5127138
[email protected]
www.brandnetelbio.nl