Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tevreden over opkomst, zeker potentie om nog verder uit te bouwen"

Fotoreportage tropische Biologische Velddag

Tholen - Donderdag 5 september werd onder tropische weersomstandigheden in Lelystad de Biologische Velddag gehouden. Voor het eerst is gekozen voor een datum midden in het oogstseizoen. Het thema van de velddag was dan ook heel toepasselijk 'Oogst'. Geertje Schlaman van het Centrum Biologische Landbouw kijkt met een goed gevoel terug op de velddag. "Het was al met al een heel relaxte, mooie dag. Voorheen werd de Biologische Velddag gezamenlijk met de reguliere Akkerbouw Velddag gehouden. Dit jaar hebben we de organisatie voor het eerst helemaal alleen gedaan en we zijn erg tevreden over het resultaat. We zien zeker potentie om de Biologische Velddag op deze manier verder uit te bouwen", vertelt Geertje.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.De organisatie is erg tevreden over de opkomst. "Er zijn meer dan 300 programmaboekjes uitgedeeld. In het verleden kwamen er zo'n 500 bezoekers op de velddag af, maar daar zaten door de combinatie met de Akkerbouw Velddag ook veel bezoekers uit de gangbare sector bij." De organisatie waardeert het dat er ook vrij veel veehouders op de velddag afgekomen zijn, mede dankzij de uitnodiging van Bionext. "Dat is een positieve ontwikkeling. Voor de volgende editie overwegen we dan ook om meer aandacht te schenken aan voedergewassen."Er zijn onder meer machinedemonstraties gegeven op de Broekemahoeve. Ook konden de bezoekers deelnemen aan veldworkshops rond het thema voedingskwaliteit. Daarnaast lieten veel mensen zich in het veld informeren over allerlei onderzoeks- en praktijkresultaten.

Biojournaal heeft een uitgebreide fotoreportage gemaakt van de Biologische Velddag. Klik hier om de fotoreportage te bekijken en zo een impressie te krijgen van het evenement.

Voor meer informatie:

Geertje Schlaman
Centrum Biologische Landbouw
Bronsweg 22
8222 RB Lelystad
0320 281222
[email protected]
www.biologischelandbouw.org