Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van grond tot mond in een notendop

Veldworkshop bodemkwaliteit/voedselkwaliteit op Biologische Velddag in Lelystad

Biologisch is gezond! Toch? Deels helemaal waar, het is chemievrij. Maar is de voedingswaarde ook hoger? Soms wel, soms niet, op dit gebied is het beslist minder eenduidig. Er zijn veel soorten bio met zeer wisselende kwaliteit in smaak, voedingswaarde en houdbaarheid. Om de biologische meerwaarde in de toekomst waar te maken is ook een hogere voedingskwaliteit eenduidigheid noodzaak. Bodemvruchtbaarheid en voedingswaarde gaan 1 op 1 samen. In de veldworkshop op de BioVelddag wordt de relatie tussen bodemvruchtbaarheid en voedingskwaliteit toegelicht.

Bodemstructuur en beworteling zijn de zichtbare onderdelen van
bodemvruchtbaarheid. Deze gaan we in een profielkuil bekijken. Van grond tot mond in een notendop. Deelname aan de Veldworkshop(s) is beperkt wil je zeker zijn van deelname geef je dan op via de mail: [email protected] of bel 0320 281222.Morgen, donderdag 5 september wordt in Lelystad de BiologischeVelddag gehouden van 13:00-18:00 uur. De Velddag is aan de Prof Broekemahoeve Elandweg 84 in Lelystad.

Op de centrale ontmoetingsplek op de Broekemahoeve toasten we dit jaar graag met u op het 25-jarig bestaan van Stichting SBLF/het Centrum Biologische Landbouw. Proost!

Klik hier voor het programma.

Kijk voor meer informatie op: www.biologischevelddag.nl en www.biologischelandbouw.org
Publicatiedatum: