Van grond tot mond in een notendop

Veldworkshop bodemkwaliteit/voedselkwaliteit op Biologische Velddag in Lelystad

Biologisch is gezond! Toch? Deels helemaal waar, het is chemievrij. Maar is de voedingswaarde ook hoger? Soms wel, soms niet, op dit gebied is het beslist minder eenduidig. Er zijn veel soorten bio met zeer wisselende kwaliteit in smaak, voedingswaarde en houdbaarheid. Om de biologische meerwaarde in de toekomst waar te maken is ook een hogere voedingskwaliteit eenduidigheid noodzaak. Bodemvruchtbaarheid en voedingswaarde gaan 1 op 1 samen. In de veldworkshop op de BioVelddag wordt de relatie tussen bodemvruchtbaarheid en voedingskwaliteit toegelicht.

Bodemstructuur en beworteling zijn de zichtbare onderdelen van
bodemvruchtbaarheid. Deze gaan we in een profielkuil bekijken. Van grond tot mond in een notendop. Deelname aan de Veldworkshop(s) is beperkt wil je zeker zijn van deelname geef je dan op via de mail: geertje.schlaman@biologischelandbouw.org of bel 0320 281222.Morgen, donderdag 5 september wordt in Lelystad de BiologischeVelddag gehouden van 13:00-18:00 uur. De Velddag is aan de Prof Broekemahoeve Elandweg 84 in Lelystad.

Op de centrale ontmoetingsplek op de Broekemahoeve toasten we dit jaar graag met u op het 25-jarig bestaan van Stichting SBLF/het Centrum Biologische Landbouw. Proost!

Klik hier voor het programma.

Kijk voor meer informatie op: www.biologischevelddag.nl en www.biologischelandbouw.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.