Biovelo bezorgt dozen met bio-groenten per fiets

In Karlsruhe is het sociaal-ecologische project Biovelo succesvol gestart. Met een stevige toerfiets met aanhangwagen worden momenteel iedere week dozen met bio-groenten geleverd aan 24 klanten.

De voorbereiding van het project heeft ongeveer een jaar geduurd. Joseph Held van de maatschappelijke onderneming 'Integration & Leistung Karlsruhe gemeinnützige' is lange tijd op zoek geweest naar een biologische boerderij als samenwerkingspartner. Ervaren Bioland-teler Georg Schmälzle was onmiddellijk bereid tot medewerking. Zo'n 95 procent van de inhoud van de tussen mei en oktober geleverde dozen (1200 in totaal) werd geteeld op zijn 32 hectare grote bedrijf. Voor de levering selecteerde hij 24 van zijn klanten, die hij van tevoren ingelicht heeft over het project en de nieuwe leveringsvorm. Voor de klanten is verder niets veranderd.Er is ongeveer 6000 euro geïnvesteerd in de fiets met aanhanger. Josef Held heeft inmiddels al nieuwe plannen ontwikkeld, waaronder een boerderij met een café waar mensen met een functiebeperking aan de slag kunnen.

Voor meer informatie: www.biovelo.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.