Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bionext op zoek naar handelaren en verwerkers van biologische restproducten

Bionext wil in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven de productie en verwerking van diervoedergrondstoffen uit de regio stimuleren. Eén van de aandachtsgebieden binnen het project is het verbeteren van de benutting van biologische reststromen. Hiervoor is Bionext op zoek naar handelaren en verwerkers van biologische producten.

De biologische veehouderij staat voor nieuwe uitdagingen als gevolg van gewijzigde regelgeving met betrekking tot de productie van grondstoffen voor diervoer, waarbij een groot aandeel van de grondstoffen uit de regio afkomstig dient te zijn. Het huidige voorstel is om voor Nederland de EU als regio te hanteren. Regionalisering van de productie van diervoedergrondstoffen vraagt een behoorlijke inspanning van de veehouders en als ketenorganisatie is Bionext van mening dat dit de grootste kans van slagen heeft als meerdere partners in de productieketens zich ervoor inzetten.

Ondernemers die reststromen produceren of willen meedenken over afzet richting de biologische dierhouderij kunnen tot 3 september contact opnemen met projectleider Heleen Klinkert van Bionext: [email protected], 030 2339973. Reacties graag vóór 3 september.

Bron: Bionext


Publicatiedatum: