Diervoederadditief Clinoptiloliet door EU goedgekeurd voor alle diersoorten

Per 9 juli 2013 is door de Europese Commissie het diervoederadditief Clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong goedgekeurd als toevoegingsmiddel voor diervoeding voor alle diersoorten. Zie verordening (EU) nr. 651/2013

Gangbaar additief

Tot 9 juli 2013 was het diervoederadditief Clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong enkel goedgekeurd voor de volgende diersoorten:
  • Mestvarkens
  • Mestkippen
  • Mestkalkoenen
  • Runderen
  • Zalm

Op 9 juli is door de Europese Commissie besloten dit additief nu ook wettelijk toegankelijk te maken voor alle dierensoorten. Dit o.a. naar aanleiding van een positief rapport van de EFSA in opdracht van de EU.

Biologisch additief

Vanaf juni 2012 was Clinoptiloliet reeds opgenomen in Bijlage 6 (van de EU nr. 889/2008) in de lijst voor toegestane 'Biologische Toevoegingsmiddelen voor Diervoeders'.

Rectificatie

Aangezien de diersoorten in Bijlage 6 tot op heden ongewijzigd zijn, mag Clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong, tot nadere berichtgeving, enkel worden toegepast voor de nog van toepassing zijnde diersoorten van de voor 9 juli 2013 goedgekeurde diersoorten.

Zeolite Products houdt u op de hoogte wanneer de EU heeft besloten de voor gangbaar geldende richtlijnen ook door te voeren naar die van de biologische richtlijnen.

Skal

Op de website van Skal (www.skal.nl) kunt u terecht voor de up to date versie van Bijlage 6.

Zeolite Products

Zeolite Products, gevestigd te Varsseveld, is een internationale handelsorganisatie in het natuurlijke vulkanische kleimineraal zeoliet; Clinoptiloliet. Voor meer informatie: www.zeolite-products.com, telefoonnummer: 0315 769029, info@zeolite-products.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.