Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
8 oktober op Cyclelogistics Paviljoen in AHOY Rotterdam:

Workshop over opzetten van bezorgdienst per fiets/fietskoeriersdienst

Op dinsdag 8 oktober verzorgt Gary Armstrong, mede-oprichter van de fietskoeriersdienst Outspoken Delivery in Cambridge, Verenigd Koninkrijk, en partner van de European Cyclelogistics Federation een workshop op ecologistiek onder de titel: 'Setting up and running a cycle based delivery business'. De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Pro-E-Bike.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 25% van alle goederenvervoer binnen stedelijke gebieden gemakkelijk door bak- en transportfietsen overgenomen kan worden van bestel- en vrachtauto's. De bezorging door bestel- en vrachtauto's wordt verder bemoeilijkt door parkeerboetes, files, beperkte toegang tot milieuzones en venstertijden.Bak- en transportfietsen zijn al meer dan honderd jaar bekend, maar pas sinds kort wordt de positieve impact op stedelijke distributie en leefbaarheid (h)erkend.

Outspoken Delivey is een innovatieve en succesvolle bezorgdienst in Cambridge. Het heeft een workshop ontwikkeld gericht op personen en bedrijven die een bezorgdienst willen opzetten met gebruikmaking van bak- en transportfietsen.

Onderwerpen die behandeld worden: - opstellen van een ondernemingsplan - kies de juiste (bak)fiets - marktonderzoek - soorten dienstverlening - prijzen en bezorgzones - pr & marketing - potentiële klanten - personeel - 'unique selling points' - start- en exploitatiekosten.

De workshop wordt gegeven tijdens ecomobiel – ecologistiek

Wanneer: Dinsdag 8 oktober van 14:30–17:00 uur.
Waar: AHOY Rotterdam, Zaal: Dock 2.
Kosten: Geen, maar inschrijving is verplicht.

Inschrijving via: [email protected], daarnaast is inschrijving voor ecologistiek ook verplicht om de AHOY binnen te komen. Dit is eveneens gratis.

Let op! De workshop wordt gegeven in het Engels.
Publicatiedatum: