8 oktober op Cyclelogistics Paviljoen in AHOY Rotterdam:

Workshop over opzetten van bezorgdienst per fiets/fietskoeriersdienst

Op dinsdag 8 oktober verzorgt Gary Armstrong, mede-oprichter van de fietskoeriersdienst Outspoken Delivery in Cambridge, Verenigd Koninkrijk, en partner van de European Cyclelogistics Federation een workshop op ecologistiek onder de titel: 'Setting up and running a cycle based delivery business'. De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Pro-E-Bike.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 25% van alle goederenvervoer binnen stedelijke gebieden gemakkelijk door bak- en transportfietsen overgenomen kan worden van bestel- en vrachtauto's. De bezorging door bestel- en vrachtauto's wordt verder bemoeilijkt door parkeerboetes, files, beperkte toegang tot milieuzones en venstertijden.Bak- en transportfietsen zijn al meer dan honderd jaar bekend, maar pas sinds kort wordt de positieve impact op stedelijke distributie en leefbaarheid (h)erkend.

Outspoken Delivey is een innovatieve en succesvolle bezorgdienst in Cambridge. Het heeft een workshop ontwikkeld gericht op personen en bedrijven die een bezorgdienst willen opzetten met gebruikmaking van bak- en transportfietsen.

Onderwerpen die behandeld worden: - opstellen van een ondernemingsplan - kies de juiste (bak)fiets - marktonderzoek - soorten dienstverlening - prijzen en bezorgzones - pr & marketing - potentiële klanten - personeel - 'unique selling points' - start- en exploitatiekosten.

De workshop wordt gegeven tijdens ecomobiel – ecologistiek

Wanneer: Dinsdag 8 oktober van 14:30–17:00 uur.
Waar: AHOY Rotterdam, Zaal: Dock 2.
Kosten: Geen, maar inschrijving is verplicht.

Inschrijving via: gary.armstrong@outspokendelivery.co.uk, daarnaast is inschrijving voor ecologistiek ook verplicht om de AHOY binnen te komen. Dit is eveneens gratis.

Let op! De workshop wordt gegeven in het Engels.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.