De ANWB heeft weer nieuwe ranglijsten van de zuinigste auto's in verschillende klassen gepubliceerd. Vooral bij de grote benzine- en dieselmodellen is deze keer het nodige gewijzigd.

De allerzuinigste auto's

De Top 10's zuinige auto's worden elk kwartaal samengesteld door ANWB en Natuur & Milieu. Het zijn lijstjes van de allerzuinigste auto's in drie categorie├źn: klein, middelgroot en groot, voor zowel benzine als diesel. Zes lijstjes in totaal dus.

Nieuws in de grote klasse

Het nieuws zit dit kwartaal vooral bij de grote auto's. In de grote benzinecategorie zijn de Skoda Octavia 1.2 TSI Greentech, Ford Grand C-Max 1.0 Ecoboost en Audi A4 1.8 TFSIe de top 10 binnengekomen. Bij de grote diesels zien we drie nieuwe Volvo's, namelijk zuinige D2 versies van de S60, V60 en S80, en de Seat Toledo 1.6 TDI Ecomotive.

In de groep middelgroot diesel is de nieuwe Renault Captur Energy dCi binnengekomen. Bij de kleinere categorie├źn zijn deze keer geen wijzigingen. De allerzuinigste van allemaal blijft de Toyota Yaris 1.5 Full Hybrid, met een normverbruik van 1 op 28,6.

Klik hier om het volledige overzicht van de Top 10's zuinige auto's te kijken.