Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch mest afzetten? Kom naar de Biovelddag

Biologische veehouders moeten al hun biologische mest op biologische grond afzetten. Vaak betekent dat samenwerken met een akkerbouwer, fruit- of groenteteler.

Op de Biovelddag 2013 organiseert Bionext een mestcafé om die samenwerking te versterken. De Biovelddag is de jaarlijkse open dag op de biologische proefboerderij de Broekemahoeve in Lelystad. Hét moment waarop biologische akkerbouwers bij elkaar komen, de proefvelden bekijken en even bijpraten.

Bionext roept pluimveehouders, varkenshouders en rundveehouders op om om 14:00 of om 15:30 uur deel te nemen aan dat gesprek.

Waarom zou een veehouder naar een akkerbouwvelddag komen? Veel veehouders kost het nog moeite te voldoen aan de verplichting van 100% afzet van mest op biologische grond.

  • In een gesprek van boer tot boer kan je spreken over kwaliteit en prijs.
  • Samenwerken begint met elkaar kennen.
  • Je aanbod op de Biobank kan je hier zelf aanprijzen.
  • Er zijn praktische tips en goede voorbeelden te brengen en te halen
  • Op de Broekemahoeve liggen ook veldproeven met sojateelt.

Het mestcafé

  • Van 13:00 tot 18:00 is het mestcafé op de Broekemahoeve in Lelystad open. Op twee momenten is er een openbaar gesprek tussen veehouders en akkerbouwers.
  • 14:00 uur: veehouders en akkerbouwers gaan met elkaar in gesprek: werken aan verbetering van mestkwaliteit en verbetering van de samenwerking tussen akkerbouwers en veehouders.
  • 15:30 uur: veehouders en akkerbouwers bespreken een mogelijke deal.
  • 17:00 uur nog de Biobank live: we pikken de parels uit het aanbod, de vragen en de ideeën die op het plakbord zijn beland. Indieners krijgen de kans om hun idee of aanbod en vraag toe te lichten.

Overweeg je te komen?

Geef je interesse aan door een mail te sturen naar [email protected] en [email protected]. onder vermelding van Biobank live.
Heb je mest in de aanbieding?

Meldt het op www.bionext.nl/bio-bank. Het is gratis en een account aanmaken is zo gedaan. Bionext zorgt ervoor dat alle biologische mest die in augustus en tot 4 september via de Biobank wordt gevraagd en aangeboden op de Biobank live wand verschijnt.

Heb je nog vragen, bel of mail dan met Marian Blom 030 2339983 (vanaf 26 augustus) of Heleen Klinkert 030 2339973 (tijdens vakantie Marian).

De Broekemahoeve vind je aan de Elandweg 84, 8219 PJ Lelystad.
Publicatiedatum: