Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laatste bio-teeltjaar van Wilbrord Braakman

Ook in de herfst nog bloemetjes met de krokus Sativus

Wilbrord Braakman heeft dit jaar voor het laatst bloembollen op een biologische wijze geteeld. "Dat is vanaf 1990 een hele inspanning geweest. Maar het geheel stemt mij dankbaar. Omdat er nu een inzicht - bij een nog wel klein aantal bloembollenkwekers - is ontstaan, dat goed bodemleven ook de teelt van bloembollen in veel opzichten ten voordeel is", aldus Wilbrord.



De bio-bloembollenteler vestigt de aandacht graag op de krokus Sativus. "Dit is een sterk bolletje wat sierlijk groen gewas heeft. Vroeg geplant – dus vóór 10 september – geeft het ook in Nederland in de herfst nog bloemetjes. Laat geplant geeft het bloemen in het voorjaar. De stampers zijn heel lang. Daaraan zit het kostbare saffraan. Het wordt gebruikt voor medicijn, specerij en kleurstof. In landen als Irak en Afghanistan is het een goede broodwinning, waarmee vrouwen zich bezig houden. Een leuk cadeautje voor een ander wanneer je er niet zelf voor kiest. Dat geldt uiteraard voor alle bloembollen die we aanbieden."



Voor meer informatie: www.naturalbulbs.nl
Publicatiedatum: