Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Focus van BioFach 2014: Organic 3.0 - De biologische landbouw van morgen

Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de BioFach zullen de industrie en de beurs vooruit kijken naar de toekomst van de biologische branche. Daarmee is verklaard waarom 'Organic 3.0' verkozen is tot het belangrijkste thema van de biologische vakbeurs. In een persbericht wordt gemeld dat het naderende jubileum een goede reden is om naar de toekomst te kijken.

In welke richting zal de biologische landbouw zich in de toekomst gaan ontwikkelen? BioFach 2014 (12-15 februari) biedt niet alleen inspirerende adviezen, ideeën en mogelijke oplossingen voor de drie belangrijkste aspecten van het hoofdthema - middelen, impact en transparantie. Ook worden wederom rond de 2400 exposanten en meer dan 40.000 bezoekers verwacht voor de BioFach en Vivaness.

De focus van BioFach 2014 is gezamenlijk bepaald door IFOAM, de Duitse bio-vereniging BÖLW en de NürnbergMesse. De kernthema's zullen aan bod komen tijdens de opening van de beurs en de 'Media Day', maar zijn vooral de belangrijkste focus in het congresprogramma.

De basis voor de biologische landbouw, 'Organic 1.0', werd gelegd door biologische landbouwpioniers uit diverse disciplines. In de afgelopen decennia, 'Organic 2.0', ontwikkelde de biologische landbouw zich verder tot wat we vandaag de dag zien. Deze fase werd gekenmerkt door praktische uitvoering, marketing en de ontwikkeling van private labels en wetgeving. Vandaag de dag zijn in 160 landen gecertificeerde bio-landbouwers actief.

Stefan Zwoll, BÖLW: "De biolgoische landbouw heeft wereldwijd enorm ontwikkelingspotentieel. Biologisch is een mooie strategie op weg naar een duurzame landbouw. We moeten nu een verdere stap maken richting 'Organic 3.0'. We willen laten zien dat biologisch nog stevig geworteld is in de maatschappij, de politiek en het bedrijfsleven. Het eerste wat we moeten doen is de veranderende omstandigheden in de hele wereld analyseren.

Markus Arbenz, uitvoerend directeur van IFOAM: "Biologische producenten, handelaren en verwerkers moeten samen de uitdaging aangaan om de biologische landbouwconcepten in te richten voor de toekomst - concepten die duurzaamheid bevorderen, groeien zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en tegelijkertijd moet onze geloofwaardigheid in de ogen van de klant verbeteren."
Publicatiedatum: