Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Afstudeerproject levert duidelijke adviezen op

Brabants Landschap wil beheer van biologische akkers verbeteren

Thijs Kollau is dit jaar afgestudeerd aan de opleiding 'Bos en Natuurbeheer' bij Helicon. Zijn afstudeerproject bij Brabants Landschap gaf duidelijke adviezen over de toepassing van verschillende beheervormen op de biologische akkers. Brabants Landschap gaat met de aanbevelingen uit het onderzoek aan de slag om het akkerbeheer duurzaam te kunnen voortzetten.

Biologische akkers

Verspreid over de provincie beheert Brabants Landschap een groot aantal biologische akkers (circa 575 hectare), zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Akkerflora en -fauna zoals korenbloemen, klaprozen en geelgorzen varen er wel bij. Het gewas van de akkers wordt geoogst en gebruikt voor productie van biologische muesli.


Wisselteelten

Het onderzoek van Thijs leverde waardevolle aanbevelingen om het beheer te verbeteren, zoals het gebruik van specifieke grondbewerkingen en het planmatig toepassen van wisselteelten. De juiste afwisseling van teeltgewassen en groenbemesters zorgt voor een optimaal resultaat. Het onderzoek geeft concrete voorstellen voor de meest geschikte bewerkingsvormen en afwisseling van gewassen.

Klik hier voor het totale rapport.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven