Wessanen: Omzet Natuurwinkel gestegen in tweede kwartaal

Zoals verwacht daalden de omzet en winst van Royal Wessanen in het tweede kwartaal van dit jaar. De omzet daalde met 7 procent. De omzet over drie maanden kwam uit op 187, 3 miljoen euro. Waar Wessanen vorig jaar in dezelfde periode nog een winst van 3,2 miljoen euro boekte, is dit in de afgelopen drie maanden omgezet in een verlies van 1,2 miljoen euro. Het verlies is vooral te wijten aan verliezen in dochterbedrijf ABC. De fabrikant van in te vriezen cocktails verloor in het eerste half jaar van 2013 1,1 miljoen euro.

Natuurwinkels

Waar de natuurvoedingwinkels van het bedrijf het vorig jaar nog moeilijk hadden, deden de winkels in het tweede kwartaal van dit jaar wel goede zaken. De autonome groei van de winkels bedroeg 3 procent. De restyling van Natuurwinkels pakt ook goed uit, de omzet van de formule groeide in het afgelopen jaar.

Zonnatura

De verkoop van natuurvoedingsmiddelen groeit ook verder. Zo is de verkoop van Zonnatura dankzij de tv-commercial verder gegroeid in het afgelopen kwartaal.

Bron: Levensmiddelenkrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.