Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beebox, omdat we samen ook in Haarlem en omstreken de voedselketen anders kunnen inrichten

Onze voedselketen wordt gedomineerd door grote supermarktketens die de prijzen bepalen. Bijna 95% van al ons eten komt van over de grens en de meeste mensen weten niet meer waar hun groenten, fruit en vlees vandaan komen. Allerlei toevoegingen zorgen voor een enorme smaakvervlakking. Door de vele schakels tussen boer en consument blijft er vaak maar weinig van de verkoopprijs voor de boer over.

Beebox wil iets doen tegen deze scheefgroei in de voedselketen en is een samenwerkingsverband gestart met verschillende boeren om producten uit de regio direct aan consumenten te leveren. De producten worden verzameld in complete boxen met bijpassende recepten, herkomstverhalen en tips. Deze boxen worden wekelijks geleverd en zijn gevuld met overwegend biologische seizoensgroenten, fruit, vlees, aardappelen, brood, en eieren. Producten die vele malen verser zijn dan in de supermarkt doordat ze rechtstreeks bij de boer vandaan komen. De boer krijgt op zijn beurt een eerlijke prijs voor zijn producten waarmee weer geïnvesteerd kan worden in duurzamere vormen van landbouw.

Beebox is er in vier varianten om zo voor iedereen een passend pakket te kunnen bieden. De groente- en fruitbox bevat groente, fruit, sap en brood. De gezinsbox wordt aangevuld met vlees, eieren en zuivel. De koksbox is er voor de echte liefhebbers, de thuiskoks en heeft extra uitdagende spannende recepten en bijzondere ingrediënten. En de delibox is er voor de 1-persoons huishoudens en jonge tweeverdieners met kleinere hoeveelheden producten en gericht op gemak. Alle boxen worden aan huis bezorgd.
 
Esther Gijze is de enthousiaste beebox-ondernemer die Haarlem en omgeving onder haar hoede nam. Esther werkte de afgelopen 17 jaar als ondernemend manager, maar besloot dat ze iets anders wilde gaan doen. In het initiatief van beebox vond Esther alle ingrediënten die aansloten bij haar gedachtegoed. "Biologische producten dragen bij aan een gezonde leefstijl. Daarnaast maakt het gegeven dat de producten van regionale biologische boeren komen het voor mij nog interessanter", reageert Esther. Ze bezorgt de beebox wekelijks bij haar abonnees en staat persoonlijk voor hen klaar.

Met beebox helpen consumenten ook in Haarlem op een betaalbare en smakelijke manier de voedselketen in Nederland de juiste richting op. Uiteindelijk wil iedereen tenslotte beter eten en beter leven, toch?

Kijk voor meer informatie op www.thebeebox.nl.
Publicatiedatum: