Servische biologische producten opgenomen in de EU

Het Servische 'Organic Control System' staat sinds 21 juni op de lijst van controleorganen waarvan het controle- en certificeringsproces van biologische producten gelijkwaardig is aan de EU-regelgeving. Dit na meer dan twee jaar van intensieve trainingen en ondersteuning door de 'German Organization for International Cooperation' (GIZ) in het kader van 'Program for Private Sector Development in Serbia' (ACCESS).

Sinds 2003 is 'Organic Control System' bezig met de certificering van biologische producten en tegenwoordig zijn er al 155 Servische producenten van bio-producten door de organisatie gecertificeerd. Veel van dze producenten exporteren naar de veeleisende Europese markt. Na jaren van aanhoudende inspanningen, voortdurende opleiding van het personeel en succesvolle samenwerking met de bekende Europese controleorganen, is 'Organic Control System' erin geslaagd om een systeem van controle en certificering op te zetten dat officieel erkend is door de Europese Commissie.

De succesvolle accreditatie voor OCS is afgegeven door het Servische accreditatieorgaan ATS, dat gebruik maakte van een gemengd team van Servische en Duitse evaluatoren.

Voorheen moesten Servische bio-producenten gebruik maken van certificatiediensten in het buitenland. Nu kunnen voor het eerst in Servië binnenlandse producten volgens de EU-regelgeving gecertificeerd worden door de lokale controleorganisatie OCS. Dit zal de economische efficiëntie van de bio-productie verbeteren en daarmee het concurrentievermogen van de Servische bio-producten verhogen.

Kijk voor meer informatie op www.organica.rs.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.