Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 6 juli, 16:00 uur

Edwin Vinke doopt nieuwe roos van Rozenkwekerij de Bierkreek

Edwin Vinke, chef-kok van sterrenrestaurant 'de Kromme Watergang' is op zaterdag 6 juli hoofdgast van het Rozenfestival bij Rozenkwekerij de Bierkreek in IJzendijke. Afgelopen jaren struinden de koks van Restaurant de Kromme Watergang regelmatig de kweekvelden van de Bierkreek af, op zoek naar geurende en smaakvolle rozen voor hun gerechten. Bij die zoektocht stuitten ze op een nieuwe roos in het testveld, gekweekt door de Canadese winner Brad Jalbert.



Heel vaak kregen de medewerkers van Rozenkwekerij de Bierkreek de vraag welke roos nu geschikt is voor in de keuken. Natuurlijk zijn heel veel rozen geschikt om mee te koken. Smaak, geur, kleur bepalen de keuze van de chef. Zonder dat u dat misschien weet, zijn er al diverse rozen van ons op uw bord beland", vertelt Hans van Hage.



Edwin Vinke van Restaurant de Kromme Watergang struint namelijk geregeld de kweekvelden van de rozenkwekerij af. Afgelopen jaar hebben wij heel goed naar de selecties van Brad Jalbart gekeken. Daartussen zat één roos die er qua smaak en geur uitsprong. Edwin Vinke komt zaterdag om 16:00 uur de roos haar nieuwe naam geven. Met de doop van de roos luiden we tevens het culinaire 'Jaar van de Roos' in.

Kijk voor meer informatie op www.bierkreek.nl en
www.krommewatergang.nl.
Publicatiedatum: