Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beweging wil bijdragen aan duurzame economie

The True Price berekent echte prijzen voor consumenten

The True Price is een initiatief van de Worldconnectors en wordt onder andere ondersteund door NCDO en het Initiatief Duurzame Handel.

The True Price is een startende beweging die wil bijdragen aan een duurzame economie, door transparantie over echte prijzen naar consumenten te bevorderen. De echte prijs is de winkelprijs plus onbetaalde sociale en ecologische externe kosten (denk bijvoorbeeld aan onderbetaling van arbeiders en milieuvervuiling). Als producten hun echte prijs gaan dragen, kun je precies zien welke producten het duurzaamst zijn. Tegelijkertijd zullen bedrijven innoveren om hun schade te verminderen, omdat ze positief willen afsteken tegen concurrenten in de sector.

The True Price zal ten eerste de visie verspreiden dat een economie met echte prijzen duurzaam is en een platform opzetten om ideeën uit te wisselen hierover. Ten tweede zal het de ontwikkeling van een standaard faciliteren – samen met bedrijven, onderzoeksinstellingen, overheden, NGO's, investeerders en consumenten. Ten slotte zal het transparantie en de reductie van externe kosten stimuleren.

Voor meer informatie: [email protected] en www.thetrueprice.org.

Bron: website NCDO

Publicatiedatum: