Op zaterdagmiddag 6 juli van 14:00 uur tot 16:00 uur organiseert Smaakschatten bij Buys&Ko in Wageningen een bijzondere proeverij. Met lokale en duurzame smaken maken ze verhalen los, die inspireren tot een eigen food wish.
Organisator Miriam Vree-van Straten vertelt: "Buys&Ko is het eerste ophaalpunt voor onze webwinkel Smaakschatten, en dat vieren we het liefst samen. Smaak inspireert en verbindt. Terwijl je een stukje kaas met stroop en een slokje bier proeft, vertellen onze producenten het verhaal achter je hapje en drankje. Tegelijkertijd ontdek je het hele palet aan smaken dat deze lokale producten hebben. Met deze inspiratie kan iedereen zijn eigen food wish creëren. Alle wensen verzamelen we op een Wall of Wishes en het resultaat is één grote inspiratiebron voor duurzaam en smaakvol eten."
De proeverij is bij Buys&Ko, het toekomstige Lazuur Wageningen. Buys&Ko zit midden in een transitie van biologische winkel naar een food community. Hun food wish is om producenten en consumenten met elkaar te verbinden om samen te genieten van het lekkers van eigen land. Ook Smaakschatten heeft een wens: met een webwinkel lekker, lokaal en duurzaam eten gemakkelijk en toegankelijk maken.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Georganiseerd door Smaakschatten bij Buys&Ko
Proeverij 'Make a food wish' in Wageningen
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-15 "Steeds vaker groenten, fruit, noten en zuidvruchten als gezonde snacks in het kerstpakket"
- 2022-06-15 Crisp breidt uit naar België
- 2022-06-09 Yumeko en Puur Mieke in de prijzen bij Shopping Awards
- 2022-05-19 De moderne tafel langs de weg
- 2022-05-17 Vereniging Biologische Boeren Achterhoek (BBA) bestaat 25 jaar
- 2022-05-17 'Boeren zijn al jaren melkkoe'
- 2022-05-13 Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes
- 2022-05-12 Claudia en Mike openen een biowinkel met take away-maaltijden
- 2022-05-09 "Bijzondere producten van niche merken"
- 2022-04-28 Omzet multifunctionele landbouw voor het eerst boven de 1 miljard euro
- 2022-03-25 Hoe ziet de wereld van verspakketten eruit?
- 2022-03-18 Bezorgconcept voor bio-AGF van ongesorteerde producten van start
- 2022-03-14 "Voor ons het juiste moment om alles te vernieuwen"
- 2022-03-11 Boerencoöperatie en Rotterdam de boer op! leveren streekproducten aan Rotterdamse retail
- 2022-03-10 658 verkooplocaties ontvingen Skal-certificaat in 2021
- 2022-03-08 Biowinkelvereniging publiceert handboek voor Skal winkelcertificering
- 2022-03-04 ADN lobbyt voor minder administratieve en financiële lasten biologische producten
- 2022-03-04 Promotie van boerderijwinkels, hoe doe je dat?
- 2022-03-04 Klanten slaan handen ineen voor voortbestaan biologische boerderijwinkel
- 2022-03-02 Zero waste winkel in Breda verzamelt geld voor zelftapsysteem