Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bord voor jubilerend Centrum Biologische Landbouw

Tijdens de Picknick Opendag van het Centrum voor Biologische Landbouw (CBL) op zondag 23 juni 2013 heeft wethouder Meta Jacobs een bord ter ere van hun 25-jarig bestaan onthuld bij de Planetenbomen. In de begintijd van de oprichting van het CBL zijn deze bomen geplant. De planetenbomen staan symbool voor alle planeten en staan op schaal geplant langs de Bronsweg.

Opgericht door boeren Bronsweg

Vijfentwintig jaar geleden is Stichting Biologische Landbouw Flevoland opgericht door de boeren die woonden rond het gebied van de Bronsweg. Zij hebben destijds ook de planetenbomen geplant. In dit jubileumjaar wil het CBL door middel van de Picknick Opendag een gezonde en duurzame leefstijl promoten.

Muziek en modeshows

Zondag was een informatie- en boerenmarkt met veel kraampjes en (kinder)activiteiten. Tijdens de picknick kon men genieten van live muziek en modeshows met biologische kleding. Of een rondrit maken met een boerenkar over de akkers van De Tuin van Lelystad. Voor kinderen en hun ouders kon naar hartenlust gekookt worden bij het kinderkookcaf├ę met producten van het platteland. Ook een voedingsconsulent met de lezing 'natuurlijk gezond!' ontbrak niet. Zij gaf een lezing over ingredi├źnten om zelf duurzaam en gezond te gaan eten en leven.


Wethouder Jacobs onthult het bord bij de Planetenbomen.

Gezonde leefstijl stimuleren

Wethouder Meta Jacobs: "Met deze open dag levert het CBL een belangrijke bijdrage aan het stimuleren van een gezonde leefstijl. Als wethouder Zorg en Welzijn is mijn motto actief zijn is leuk, bewegen is fijn en gezonde voeding is lekker. 'Op smaaktocht in Lelystad' en 'Ik Lekker Fit' zijn daar mooie voorbeelden van. Vandaag staan jong en oud op een leuke manier stil bij ons leef- en voedingpatroon. Gezonde voeding en bewegen is belangrijk om overgewicht te voorkomen en gezond op te groeien. Deze open dag is weer een prachtig voorbeeld om op een leuke en plezierige manier met elkaar aandacht te besteden aan ons welzijn."
Publicatiedatum: