Nieuwe wetgeving voor zaden en plant- en diergezondheid gepresenteerd

Woensdag 19 juni was Bionext aanwezig bij de presentatie van de nieuwe Europese wetsvoorstellen. Deze hebben betrekking op het op de markt brengen van zaden, plant- en diergezondheid, de financiering voor de voedselketen en dier- en plantgezondheid en de controle daarop. De presentatie werd gegeven door Robert Baaijen, medewerker van de Europese Commissie. Belangrijke algemene doelstellingen van de nieuwe voorstellen zijn het vereenvoudigen van de wetgeving en het verminderen van de lastendruk voor bedrijven. De nieuwe wetgeving voor plant- en diergezondheid wordt meer gericht op het voorkomen (preventie) en beheersen van risico's. In de nieuwe zadenwetgeving is naast aandacht voor productiviteit ook meer aandacht voor milieu en behoud van biodiversiteit.

De landbouwraad en het Europese parlement moeten zich nog over de voorstellen buigen. Daarnaast zullen de voorstellen nog verder uitgewerkt moeten worden in meer gedetailleerde verordeningen. Eventuele wijzigingsvoorstellen kunnen we indienen bij de nationale overheid of via het Europese parlement.

Op woensdag 11 september komt er een A.O. over deze wetsvoorstellen. Bionext zal waar nodig haar standpunt naar voren brengen. Informeer bij Maaike Raaijmakers voor meer informatie: Raaijmakers@bionext.nl.

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.