Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lekker naar de Boer ook in Middenbeemster:

Kom kijken en proeven bij Jan Knook

Op zondag 23 juni van 10:00 tot 17:00 uur is iedereen van harte welkom op het biologische snijbloemen- en akkerbouwbedrijf van Jan Knook aan de Volgerweg 24 in Middenbeemster.

Kom kijken hoe meer dan 40 soorten snijbloemen buiten gekweekt worden zonder kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen. Jan Knook legt graag uit waarom dit beter is voor natuur en milieu, en dus ook voor de mensen. Het vergroten van de biodiversiteit en het bereiken van een natuurlijk evenwicht helpt bij het in de hand houden van ziekten en plagen in de gewassen. De bloeiende akkerranden die Jan ieder jaar zaait zijn daarvoor belangrijk. Hoe dat zit wordt tijdens de rondleidingen uitgelegd.


Jan Knook oogst biologisch gekweekte pioenrozen

Naast de bloemen worden op het bedrijf van Jan Knook ook aardappelen, pompoenen, tarwe, uien, bietjes en kool geteeld. Ook deze gewassen kunt u tijdens de open dag bekijken en ook hierover wordt uitleg gegeven. De bloemen die nu bloeien worden ook verkocht tijdens de open dag.

Twee andere biologische bedrijven uit de Beemster presenteren hun producten en deze worden ook verkocht. De familie Waal van boerderij Sonnevanck aan de Volgerweg 41 komt met rundvlees en lamsvlees van hun boerderij en met producten uit hun boerderijwinkel onder andere brood, gebak en zuivelproducten. Tuinderij de Knotwilg aan de Zuiderweg 24A in de Beemster komt met verse voorjaarsgroenten naar onze open dag.
Publicatiedatum: