Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 23 juni op de Binnenrotte, Rotterdam

Ontdek waar ons eten vandaan komt bij de pop-up stadsboerderij

'Je bent wat je eet', luidt het gezegde. Maar waar komt je eten vandaan? Groeien wortels inderdaad in potjes, zoals sommige kinderen tegenwoordig denken. En met de recente voedselfraude, is weten waar je voedsel vandaan komt extra actueel. En dat kom je precies te weten bij de pop-up stadsboerderij. Op zondag 23 juni verzamelen producenten van écht eten zich op de Binnenrotte (Rotterdam). Ontmoet groenten- en fruittelers, veehouders, vissers en bakkers en leer alles over de productie van kwark, hoe een echte bakker brood maakt en hoe een aardbeiplant groeit. Binnen 20 minuten ben je helemaal op de hoogte van de oorsprong van écht eten.

Een bezoek aan deze tijdelijke stadsboerderij is helemaal gratis en extra leuk voor (groot)ouders met kinderen. Om het boerderijbezoek compleet te maken, kunnen de kleintjes spelen in de kinderboerderij.


Gratis fietskrat?

Kan jouw fiets nog een mooie boodschappenkrat gebruiken? Elk uur
worden maar liefst vijf fietskratten verloot. De creatieve timmermannen van de Bende monteren het krat terplekke op je fiets.

De pop-up stadsboerderij wordt mogelijk gemaakt door verantwoorde supermarkt Marqt en vormt de aftrap van de Echt Eten Weken. Zes weken lang stelt Marqt haar voedselproducenten en favoriete producten voor aan Rotterdam. Alle producten van Marqt zijn oorspronkelijk, gemaakt met respect voor mens, dier en milieu en écht lekker. Meer weten over het gedachtegoed van Marqt, zie www.marqt.com.

Wat: pop-up stadsboerderij en kinderboerderij
Wanneer: zondag 23 juni, van 12.00 tot 17.00 uur
Waar: op de Binnenrotte, ter hoogte van Marqt, Binnenrotte 77
Toegang gratis
Publicatiedatum: