Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aantal leden groeit sneller dan verwacht"

Klanten Estafette Breda enthousiast over ledenvoordeelsysteem

Tholen - Sinds woensdag 22 mei kunnen leden van Coƶperatie Odin bij Estafette in Breda bio-boodschappen met ledenvoordeel. Filiaalleider Roland van Reenen vertelt dat het boven verwachting goed gaat. "De meeste klanten reageren heel enthousiast op ons initiatief. Het aantal leden groeit dan ook sneller dan we verwacht hadden. We zitten na 2 weken al op ruim 130 nieuwe leden", aldus Roland.

Normaal worden de basiskosten van de winkel in de eindprijs van het product verrekend. Als je nu met een groep mensen aan deze winkelkosten bijdraagt in de vorm van een maandelijkse vooruitbetaling, dan kun je deze kosten uit de eindprijs van het product halen. Met elkaar zorg je er dan voor dat de winkel open kan, het licht aan is en er medewerkers en producten zijn. En omdat dat al geregeld is, hoeven deze kosten niet meer in de prijs verrekend te worden. En daarmee worden alle producten voordeliger, zonder dat er iemand anders in de keten er voor op draait. De teler ontvangt de prijs die hij nodig heeft, net als de verwerker en de groothandel. De klant die (nog) geen lid is betaalt gewoon de normale prijs en draagt op die manier ook zijn steentje bij in de keten.
 


"We gaan er vanuit dat je al voordeel hebt als je voor ongeveer 25 euro per week bij Estafette boodschappen doet. Het voordeel is per product berekend. Het is dus geen vast percentage, Sommige klanten zullen al hun maandelijkse lidmaatschapsbijdrage er al iets eerder uit hebben, anderen een paar euro later." Daarom kijken veel klanten volgens Roland nu extra kritisch naar wat ze uitgeven. "Zo kunnen zij bepalen of het voor hen zin heeft om lid te worden. Voor iedereen die een redelijk deel van zijn weekboodschappen bij Estafette doet is het ledenvoordeelsysteem interessant."
 
De pilot met ledenvoordeel is bewust in Breda van start gegaan. "Deze winkel heeft een buitengewoon trouwe klantengroep, daarom hadden we al wel verwacht dat veel klanten enthousiast op deze actie zouden gaan reageren. Het is hier vooralsnog een succes en ik heb grootse verwachtingen voor dit systeem." In de lokale media is de laatste tijd de nodige aandacht aan de actie geschonken. Dit heeft Estafette Breda ook nieuwe klanten opgeleverd. Roland denkt dat er ook nog de nodige leden bij zullen komen na de vakantieperiode.
 
Een fijne bijkomstigheid van het systeem is volgens Roland dat de meeste leden nu meer dan voorheen in de winkel besteden. "Voor hetzelfde of zelfs minder geld kunnen zij nu meer producten aanschaffen, die ze misschien tot nu toe ergens anders kochten."
 

Uitleg

Het nieuwe systeem vergt uiteraard wel de nodige uitleg. Zo zijn er nu bij alle producten in de winkel twee prijzen zichtbaar: de normale prijs en een lagere prijs voor leden. "Het vergt tijd om uit te leggen waarom we nu twee prijzen hanteren. Gelukkig hebben we ter ondersteuning de beschikking over veel materiaal." Roland merkt wel dat de enorme bedrijvigheid rondom het ledenvoordeelsysteem nu wat afneemt. "De speciale informatiebalie is niet meer continu bemand. Wel blijft het essentieel om het verhaal goed uit te leggen. Daar valt of staat alles mee."
 
Voor meer informatie:

Roland van Reenen
Estafette Breda
Ginnekenweg 65
4818 JB Breda
076 5216417
[email protected]
www.estafettewinkel.nl
www.cooperatie-odin.nl