Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 23 juni

Centrum Biologische Landbouw organiseert Picknick open dag

Centrum Biologische Landbouw organiseert zondag 23 juni de Picknick open dag! Op de Picknick open dag zal er een informatie- en boerenmarkt zijn met dit jaar nog meer kraampjes en er zullen tal van (kinder)activiteiten plaatsvinden. Centrum Biologische Landbouw bestaat in 2013 vijfentwintig jaar. Daarom zal de Picknick open dag extra feestelijk zijn. De naam picknick doe-dag zal ook meer op zijn plaats zijn.

Voor de picknick kunnen mensen hun eigen picknick mand mee nemen, maar goede doelen organisatie Inner Wheel zal hapjes en drankjes verkopen voor het goede doel, dit jaar het inloophuis in de Waterwijk in Lelystad. Tijdens het picknicken kunnen mensen genieten van live muziek en mode shows met biologische kleding. Ook kan er een rondrit met de boerenkar over de akkers van De Tuin van Lelystad gemaakt worden, een wandel excursies door de Biologische Streekgidsen en een wandelsmaak(speur)tocht.


Foto's: Centrum Biologische Landbouw

Voor de kinderen en ouders zal er een kinderkookcafé zijn waar ter plekke met regionale producten een (h)eerlijk gerecht in elkaar wordt gezet. De Verhalenvertellers vertellen vijf verhalen die passen bij de 'Tuin van Lelystad'. De gewassen, de dieren en de natuur staan centraal. Het worden verhalen voor mensen van 4 tot 104 en de meeste verhalen duren 20 minuten. Er wordt ook een verhaal met muziek erbij verteld. De vertelplek wordt omgeven door fakkels! Dop en Erwt zaaien bonen met de peuters en kleuters.

Met de lezingen 'Natuurlijk gezond!' en de workshops zonnedrogers en ecotoiletten probeert het Centrum Biologische Landbouw bij te dragen aan duurzame en gezonde levenstijl! De lezing 'Natuurlijk gezond!' is een korte lezing over 'ingrediënten' om zelf duurzaam en gezond te gaan eten en te leven. Wanneer is het duurzaam? Natuurlijk, biologisch, streekproducten, regionaal, voedselafdruk, stadslandbouw, zelf kweken. En hoe eet en leef je gezond? Natuurlijke producten, regelmatig, gevarieerd, schijf van vijf, energie-inname, energieverbruik. Welke ingrediënten/toevoegingen wel en welke niet? Ineke Oosting, voedingsconsulent, zal u in een half uurtje op weg helpen. Zonnedrogers kunnen gebruikt worden om groenten, fruit, kruiden en zelfs vlees te drogen. Voedsel kan daardoor lang bewaard worden zonder dat de smaak en voedingswaarde verloren gaat. Ze hebben vele voordelen ten opzichte van het drogen in open lucht. Verschillende modellen worden gedemonstreerd.

Last but not least. Om 12:00 uur wordt het Planetenbomenbord onthuld aan de Bronsweg! De Planetenbomen staan al 30 jaar aan de Bronsweg en nu krijgen zij een eigen informatiebord.

De Picknick open dag is van 11:00 tot 16:00 uur bij Centrum Biologische Landbouw aan de Bronsweg 22 in Lelystad. Kijk voor een overzicht van het exacte programma op de website: www.biologischelandbouw.org. De Picknick open dag wordt mede mogelijk gemaakt door het project 'Op Smaaktocht in Lelystad'.
Publicatiedatum: