Staatssecretaris wil af van individuele subsidie

Grotere bijdrage biodiversiteit door nieuw stelsel agrarisch natuurbeheer

Groepen van boeren, grotere bijdrage biodiversiteit, grotere gebieden en concretere doelen zijn de sleutelwoorden van een nieuw agrarisch natuurbeheer dat per 1 januari 2016 in werking treedt.

Meer biodiversiteit

Er komen grotere aaneengesloten gebieden waardoor er meer winst valt te behalen voor de biodiversiteit. Alleen die gebieden waar een natuurrendement is te behalen, komen nog in aanmerking voor subsidie. De ontstane gebieden ondersteunen de biodiversiteit,vormen een verbinding tussen natuurgebieden of zijn een schil om een natuurgebied heen. Dit schrijft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken vrijdag 7 juni 2013 in deze brief aan de Tweede Kamer.

Voorstellen uit de streek

Het nieuwe stelsel moet effectiever en efficiënter. Verder zullen de voorstellen uit de streek moeten komen. Dat betekent dat de provincies en andere overheden de doelen vaststellen voor de streek. De inwoners van het gebied worden uitgenodigd aan te geven hoe en met welke maatregelen die doelen het best kunnen worden behaald. Niet meer de individuele boer maar een collectief van agrariërs en andere landgebruikers kunnen een subsidieaanvraag doen op basis van een aanpak van het gebied.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.