Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kansen voor export bio-producten naar Zuid-Duitsland

Kwaliteit, regionaliteit, wij-economie, innovatie, samenwerking, biologisch, bio-based economy, traditie, verbinding, eerlijk… Dit zijn de steekwoorden die de missie van Nederland naar Duitsland onder leiding van minister Ploumen en het koningspaar kenschetsen. Duitsland is het grootste exportland voor Nederland en vooral Zuid-Duitsland biedt veel mogelijkheden. Het is één van de sterkste economische regio's van de wereld en de export van Nederland naar Zuid-Duitsland blijft fors achter ten opzichte van Noord-Duitsland.

Bionext heeft deelgenomen aan de missie om zich te oriënteren op de ondersteuningsmogelijkheden voor Nederlandse biologische bedrijven. En die mogelijkheden zijn er, vooral voor specialiteiten die iets toevoegen in smaak en kwaliteit. Edeka in Idstein heeft, net als vier andere filialen van dezelfde eigenaar, 2.500 biologische producten op het schap. Deze vestigingen realiseren al 10% bio in de AGF en 4% in de overige groepen. Concurrent van bio is het regionale Hessenkeurmerk dat invulling geeft aan de vraag naar regionale producten. Alnatura opent binnenkort haar 78e vestiging en groeit 15%. Een fors deel daarvan wordt via kwaliteitssupermarkten als teGut… en Migros verkocht.

Het Ministerie van EZ heeft iemand aangesteld in München die binnenkort start om Nederlandse bedrijven te ondersteunen om hun verkoop in Zuid-Duitsland te versterken. Bionext gaat hier een ondersteunende rol in spelen.

Inspirerend was de betrokkenheid van koning Willem-Alexander en koning Maxima in de gesprekken tijdens de verschillende bijeenkomsten die zij bijwoonden. Met het kersverse koningspaar heeft Nederland de beste ambassadeurs die het zich wensen kan.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: