Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorbereiding BioVak 2014 in volle gang

Het managementteam van ICEM - BioVak, is alweer volop bezig met de voorbereidingen van BioVak 2014. De zevende editie zal op 22 en 23 januari in het IJsselhallencomplex in Zwolle plaatsvinden. Er worden weer ruim 15.000 bezoekers verwacht die de meer dan 350 exposanten op de vakbeurs komen bezoeken. BioVak is er voor iedereen die werk wil maken van biologisch en duurzaam. BioVak is het grootste biologische vakevenement van Nederland en biedt een voedingsbodem aan alle partijen uit de keten. Van 'boer tot winkelvloer' en van 'grond tot mond' zijn alle facetten van de keten aanwezig. Een groeiend aantal ondernemers uit de gangbare landbouw en voedingssector komen ook naar Zwolle om zich op duurzame productiesystemen en de biologische werkwijze te oriƫnteren.Voor de overzichtelijkheid van het geheel worden zaken thematisch op enkele pleinen aangeboden. Mechanisatiebedrijven tonen hun noviteiten in enkele clusters en aanbieders van verswaren voor winkeliers staan bij elkaar in de buurt.

De toenemende belangstelling bij consumenten en producenten voor biologisch-dynamische producten vertaalt zich naar een groot Demeter-plein waar de verschillende facetten van de biologisch-dynamische bedrijfsvoering worden toegelicht. Op de vakbeurs is een speciaal plein ingericht voor het streekproduct, dat door boerderijwinkels en nieuwe ontwikkelingen als stadslandbouw een steeds groter draagvlak krijgt. Er zijn meerdere interessante seminars gepland en worden op deze dagen bijeenkomsten en workshops georganiseerd. Waardoor een beursbezoek kan worden gecombineerd met andere activiteiten uit de sector. Ook in 2014 wordt de Ekoland Innovatieprijs, een koperen spade, weer uitgereikt aan een innovatief biologische land- of tuinbouwbedrijf dat door de vakjury wordt aangewezen. Na het grote succes van vorig jaar wordt voor de tweede keer de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2014 uitgereikt.

De vakbeurs-formule: 'Van Boer tot Winkelvloer' is geheel afgestemd op de wensen van vakbezoekers en deelnemers. Bij BioVak zijn mensen uit branche-organisaties, de agrarische sector en de detailhandel betrokken. Ervaring en regelmatige inventarisering van de mening en visie vanuit de praktijk hebben ervoor gezorgd dat BioVak nationale en internationale faam geniet en een uitstekende naam heeft verworven.

BioVak vindt plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle op woensdag 22 en donderdag 23 januari 2014.

Kijk voor meer informatie op www.biovak.nl.
Publicatiedatum: