Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wilden hiermee aandacht vragen voor schoonheid bio-bloemen"

Koets koninklijk paar versierd met biologische bloemen

Tholen - Biologische bloemen fleurden de koets op waarmee Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima donderdag 30 mei rond werden gereden tijdens hun bezoek aan Wageningen. Dit bezoek maakte deel uit van de provincietour van het koninklijk paar door Gelderland.

De biologische veldboeketten aan weerszijden van de koets werden gemaakt met bloemen van Kwekerij Bloemrijk uit Wageningen. "We hebben de gemeente zelf aangeboden om de boeketten te verzorgen, omdat we graag aandacht vragen voor de schoonheid van biologische bloemen. Dit vonden wij een ideale gelegenheid hiervoor", vertelt Martin Heutink van de kwekerij van biologische snijbloemen. Het boeket is uiteindelijk opgemaakt door de Wageningse bloemist 'Theater van de Bloem'."De eerste reactie van de meeste mensen is dat ze dit boeket typisch Wagenings vonden en dat ze het er echt goed bij vonden passen. Ook de gemeente was heel enthousiast."

Pluktuin Kwekerij Bloemrijk

Kwekerij Bloemrijk kweekt meer dan 500 soorten biologische bloemen. Deze grote variatie aan bloemen wordt afgezet in de omgeving van Wageningen. En in de Pluktuin van Kwekerij Bloemrijk is een uitgebreide selectie van de bloemen te vinden die op de kwekerij geteeld worden. Zo kunnen bezoekers zelf bloemen plukken en hun eigen boeket samenstellen. Martin geeft aan dat ook de bloemenkwekerij de gevolgen van het koude voorjaar merkt. "Dit jaar zijn we erg laat, maar dat is geen nieuws."Voor meer informatie:

Martin Heutink
Kwekerij Bloemrijk
Geertjesweg tussen 49 en 51 (ongenummerd)
6704 PC Wageningen
06 12662126
[email protected]
www.kwekerijbloemrijk.nl