Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorkom megaboetes en kom naar deze bijeenkomst

Voorlichtingsavond medische claims op voeding: 10 juni in Zeist

Voorkom megaboetes en kom naar de voorlichtingsbijeenkomst medische claims op voeding. Deze voorlichtingsavond wordt op maandag 10 juni gehouden in Zeist.

Tijd: 20:00-22:00 uur (inloop met koffie vanaf 19:15 uur)
Plaats: Antropia gebouw, Hoofdstraat 8, Zeist (vlak naast station Driebergen-Zeist, klik hier voor de routebeschrijving)
Klik hier voor het aanmeldformulier.

Sinds eind vorig jaar geldt de Europese claimverordening die de 'gezondsheidsclaims' voor voeding regelt. Het gebruik van willekeurige gezondsheidsrisico's is daarmee riskant geworden en dat geldt helemaal voor 'medische claims'. Inmiddels is de eerste winkel beboet met een megaboete van meer dan 30.000 euro.

Om nog meer ongelukken te voorkomen organiseren de Biowinkelvereniging, Het Vakcentrum Levensmiddelen sectie Natuurvoeding en Bionext op maandag 10 juni een gratis voorlichtingsavond over de nieuwe Europese claimverordening en de risico's voor winkels en merken.

Organisaties als de NPN, Cosmetica vereniging, Geneesmiddelencollege, KOAG-KAG en NVWA zijn uitgenodigd voor het geven van een inleiding over de nieuwe regelgeving en de consequenties voor winkels en merken. Met name natuurvoeding- en reformwinkels die van oudsher producten verkopen met veel claims zullen extra waakzaam moeten zijn. Ook merkhouders en groothandels worden uitgenodigd.

De volgende onderwerpen en vragen komen aan de orde:
  • Inhoudelijke informatie over de wetswijziging voor supplementen, kruiden, homeopathie en cosmetica.
  • Praktische consequenties van de vernieuwde wetgeving rond claims voor winkels en merken.
  • Hoe gaat de NVWA handhaven en wat zijn uw risico's?
  • Hebben de merken hun verpakkingen en promotiematerialen inmiddels op orde?
  • Zijn er nog oude verpakkingen en promotiematerialen bij de groothandels?
  • Is het mogelijk een screening op het schap te laten uitvoeren door vertegenwoordigers van groothandels en/of merken, waardoor het risico op boetes weggenomen wordt?
  • Wat kan je nog doen met producten met verkeerde claims?
  • Na de inleidingen van in totaal circa 80 minuten, is er 40 minuten tijd voor vragen en discussie.

Vanwege het acute belang van het onderwerp hebben de Biowinkelvereniging, Vakcentrum Levensmiddelen sectie Natuurvoeding en Bionext de handen ineen geslagen. Gezamenlijk dragen wij zorg voor de organisatie, het Vakcentrum Levensmiddelen betaalt de locatie en de koffie en thee. De bijeenkomst is gratis.
Publicatiedatum: