Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Marktmeester Corné Kriesels: "Binnen 2,5 maand gerealiseerd"

Fotoreportage eerste biologische markt in Roosendaal

Tholen - Op de Nieuwe Markt in de Roosendaalse binnenstad is gisteren (donderdag 23 mei) voor het eerst een biologische markt gehouden. Wethouder Hans Verbraak verrichtte de officiële openingshandeling. "Ik ben bijzonder trots dat ik deze biologische markt op dit prachtige plekje in Roosendaal mag openen", gaf hij aan. De wethouder ziet een mooie toekomst voor biologisch. "De biologische markt komt steeds meer op en ik hoop dat veel consumenten met genoegen de biologische producten van deze markt tot zich gaan nemen."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Marktmeester Corné Kriesels van de gemeente Roosendaal is blij dat de pilot nu al van start is gegaan. "Dit alles is binnen 2,5 maand gerealiseerd. Het is dus erg snel gegaan." Het komende jaar wordt bekeken of de markt inderdaad voorziet in een behoefte. De eerste reacties lijken dit in ieder geval te bevestigen. Zo gaf een klant bij de wagen van Natuurslagerij Rob Rijks al aan dat de biologische weekmarkt in Roosendaal echt een gat in de markt is. "Het is geweldig dat ik vanaf nu wekelijks hier terecht kan voor lekker veel verse biologische producten. Ik hoop echt dat het goed gaat lopen. Ik ga in ieder geval in mijn omgeving iedereen aansporen om hier naartoe te gaan."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

De markt bestaat vooralsnog uit zeven kramen. De marktbezoekers kunnen terecht voor onder meer brood, kaas, vlees, AGF en droge kruidenierswaren. De biologische markt is vanaf nu iedere donderdag van 11:00 uur tot 17:00 uur te vinden op de Nieuwe Markt in Roosendaal.

Corné Kriesels kijkt een dag later met een goed gevoel terug op de start van de markt. "De reacties waren overweldigend. Zowel van de klanten als de marktkooplieden heb ik hele positieve reacties gehad. Ondanks de regenachtige omstandigheden was het 's morgens al relatief druk. En toen in de middag zelfs de zon doorbrak konden we nog meer marktbezoekers verwelkomen." Corné verwacht dat het aantal kramen niet op zeven zal blijven staan. "Ik denk dat er nog wel wat bij zal komen, zeker wanneer andere bedrijven zien dat het goed draait."

Voor meer informatie: Corné Kriesels, 0165 579633, [email protected]