Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We konden gelukkig in de stal terecht"

Eerste Bieslandse Streekmarkt trekt zo'n 1000 bezoekers

Tholen - De eerste Bieslandse Streekmarkt in Delfgauw is afgelopen maandag gehouden. De markt zou eigenlijk in de tuin van de Groenteboerin van Hoeve Biesland plaatsvinden, maar vanwege de slechte weersomstandigheden zijn de ondernemers uitgeweken naar de stal. "We konden gelukkig in de stal terecht omdat de koeien al in de wei staan", vertelt organisator Linda Duijndam.

De 23-jarige Linda teelt sinds vorig jaar biologische groenten op het terrein van Hoeve Biesland, de biologisch-dynamische melkveehouderij van haar vader Jan. In haar groentetuin teelt ze onder meer tuinbonen, sla en paarse wortelen. Deze worden op de boerderij verkocht. Linda zag veel potentie in een streekmarkt op de boerderij. "De Bieslandse Dagen worden in september altijd drukbezocht. Het leek me leuk om ook in het voorjaar een evenement op de boerderij te organiseren. De eerste editie was in ieder geval erg geslaagd. Ik ben dus van plan om voortaan één keer per jaar een streekmarkt te gaan organiseren."


Het Blauwe Hek kwam op meerdere plaatsen in de stal terug.

Ze geeft aan dat het ondanks het onwijs slechte weer toch erg druk was. "Er zijn zeker 1000 bezoekers geweest. Vooral in de ochtend was het erg druk. Toen waren er heel veel gezinnetjes. Veel van de bezoekers maakten meteen van de gelegenheid gebruik om ook even bij de koeien te kijken."Diverse ondernemers uit de streek presenteerden hun veelal biologische producten. "Ik ging voor zoveel mogelijk biologische producten, maar hier en daar heb ik voor een alternatief moeten kiezen. De Delftse biertjes van Bierhistorie Delft zijn bijvoorbeeld niet biologisch, maar dit is wel een meer duurzame optie dan een bierbrouwer vanuit Limburg te laten komen."Biologische zorgbakkerij Het Blauwe Hek uit Naaldwijk verkocht haar zelfgemaakte brood op de Bieslandse streekmarkt. "Zij waren helaas wel om 13:00 uur uitverkocht. De verkoop liep nog beter dan verwacht." Ook De Smaak Van was met haar jams, chutneys, soepen en sauzen van de partij op de markt. En Plukkruidje zorgde voor verse kruidenthee. Een Kistje vol Smaak fleurde de markt op met hun kistjes vol met biologische groenten. Zij bezorgen met de bakfiets bio-groentepakketten in Delft.

Voor meer informatie:
 
Linda Duijndam
Hoeve Biesland
Bieslandseweg 1
2645 BM Delfgauw
06 28549251
[email protected]
www.hoevebiesland.nl