"Soil Association: "Bio-omzet Verenigd Koninkrijk gestegen sinds paardenvleesschandaal"

Uit de laatste cijfers van het Kantar-World-panel blijkt dat in het Verenigd Koninkrijk de verkoop van bio-producten via de supermarkten in de afgelopen drie maanden gestaag gestegen is. In de betreffende twaalf weken was de omzet vergeleken met andere jaren 1,6 procent hoger. Dit betekent dat voor het eerst sinds 2009 een jaar op jaar groei genoteerd is. De verkopen liggen nu op een vergelijkbaar niveau met dat van twee jaar geleden in mei 2011. Uit marktinformatie van Soil Association blijkt dat de bio-omzet gestegen is via onafhankelijke winkeliers, horeca en online verkoopkanalen.Jim Twine van Soil Association zegt: "In het '2013 Organic Market report' van de Soil Association werd een positieve toekomst voor de Britse biologische markt voorspeld en deze cijfers bevestigen dat het beter gaat. Het consumentenvertrouwen heeft onder meer door het paardenvleesschandaal een deuk opgelopen. Daardoor gaan mensen op zoek naar goed voedsel met een positief verhaal en dat volledig traceerbaar is. En recent hebben diverse supermarkten, met uitzondering van Waitrose, besloten om GGO-diervoeder in de keten toe te staan. Dit zal waarschijnlijk ook een positieve invloed hebben op de omzet van biologische producten."

De gestegen verkoopcijfers betekenen uiteraard positief nieuws voor de bio-branche. Wel is er volgens de Soil Association een toenemend gevaar voor tekorten aan biolgoische producten. Om tekorten te voorkomen spoort de Spol Association alle retailers aan om nauwer dan ooit samen te werken met hun biologische leveranciers om zo hogere prijzen voor de boeren te realiseren. Ook moet geïnvesteerd worden in een goede planning. Dit zal helpen om het producentenvertrouwen te herstellen en het toekomstige aanbod te beschermen.

Vooral de markt voor yoghurt, peulvruchten, kruiden en specerijen en granen groeit goed. Recente gegevens van Nielsen bevestigen dat ook de verkopen van biologische melk sinds oktober 2012 gestegen zijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.