Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buurtbewoners openen natuurspeelterrein Puur Natuur Tuin

Zaterdag 18 mei om 15:00 uur wordt de 'Puur Natuur Tuin' op het landje aan de Kometensingel tegenover basisschool De Satelliet in Tuindorp Oostzaan feestelijk geopend. De tuin is onderdeel van het project 'Op de Schop', een initiatief van De Gezonde Stad, waarin braakliggende bouwkavels samen met de buurt worden veranderd in natuurspeelterreinen. Buurtbewoners hebben het natuurspeelterrein de 'Puur Natuur Tuin' samen met BSO de Kinderplaneet en basisschool de Satelliet gerealiseerd en zullen gezamenlijk voor de tuin zorgen.

Vorig jaar al zetten kinderen van BSO De Kinderplaneet en buurtbewoners zich in om van dit braakliggende terrein een natuurspeeltuin te maken. Er werden onder meer fruitbomen geplant die Intratuin gratis ter beschikking had gesteld. De hele winter is er hard doorgewerkt aan het ontwerp. Zaterdag wordt de tuin officieel geopend: de naam van de tuin wordt bevestigd aan de poort, de eerste moestuinbakken worden ingezaaid, er worden meer fruitbomen geplant en de compostbakken worden opgestart. Klik hier voor meer informatie over de opening en het natuurspeelterrein.


Programma

13:00-15:00 uur: Letters schilderen en bevestigen aan de poort, eerste moestuinbakken inzaaien, fruitbomen planten en starten met de compostbakken
13:30 uur: Presentatie van het ontwerp en rondleiding over het landje door buurtbewoner Frans Schraven
15:00 uur: Feestelijke opening van de tuin met een lekker drankje en hapje voor iedereen

Project 'Op de Schop'

Door de economische crisis worden veel terreinen in Amsterdam de komende jaren niet bebouwd. De plekken zijn vaak afgeschermd met hekken en zien er verpauperd uit. Er gaan steeds meer stemmen op dat dit beter kan. Amsterdamse politici pleiten voor tijdelijk gebruik van de braakliggende terreinen. Met 'Op de schop' wordt meerwaarde gecreƫerd voor deze braakliggende terreinen door deze om te vormen tot (tijdelijke) speel-, leer- en ontmoetingsplekken. De Gezonde Stad doet dit samen met scholieren van basisscholen, de stadsdelen en Buitenruimte voor Contact. Klik hier voor meer informatie over het project 'Op de schop'.

Katalysator van een duurzaam Amsterdam

De Gezonde Stad wil Amsterdam gezonder maken door duurzame initiatieven van bedrijven, instellingen of bewoners in de stad te stimuleren, met elkaar te verbinden en onder de aandacht te brengen van Amsterdammers en de gemeente. De Gezonde Stad richt zich voornamelijk op gezonde lucht en meer groen en een gezond klimaat. Klik hier voor meer informatie over De Gezonde Stad.

De Puur Natuur Tuin is mede mogelijk gemaakt door Ymere, Gemeente Amsterdam (Dienst Ruimtelijke Ordening), Stadsdeel Noord, Jantje Beton, Amsterdamsche Fonds,
Helene de Montigny Stichting en Intratuin.
Publicatiedatum: