Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koelwagen van Volkswagen wordt gekoeld met zonnecellen

Volkswagen Bedrijfswagens biedt koelwagens aan met een koelinstallatie die werkt door middel van zonnecellen. De koelcapaciteit is daarmee altijd gewaarborgd, óók als de motor stil staat. De koelwagens met deze techniek hebben een relatief gunstig verbruik en ondernemers kunnen bij de aanschaf profiteren van de milieu-investeringsaftrek (MIA) en versnelde afschrijving (VAMIL).

Ook bij bewolking en in de winter levert de koeling met zonnepanelen voldoende koelcapaciteit, zo beweert importeur Pon. De installatie is beschikbaar voor alle bedrijfswagens van Volkswagen, van de Caddy en de Transporter tot de Crafter. De installatie bestaat uit op het dak gemonteerde hoogrendementzonnecellen en een extra accusysteem van 24 volt. Door de zonneceltechnologie is de koelcapaciteit niet afhankelijk van de motor. Samen met het ontbreken van een traditionele dakopbouw leidt dat tot een aanzienlijk lager brandstofverbruik, zo claimt Volkswagen. Voor een Transporter bedraagt de besparing 1,95 l/100 kilometer. De onafhankelijkheid van de voertuigmotor is ook handig voor Transporters en Crafters die op markten worden gebruikt want de opgeslagen waren blijven ook zonder draaiende motor koel. Dat betekent ook: geen uitlaatgassen en geen geluid.


Leen Menken Foodservice Logistics gebruikt de Volkswagen Transporter BlueMotion.

Het duurzame karakter van de koelwagens met zonneceltechnologie brengt ook financiële voordelen met zich mee. De auto's met zonnecelkoelinstallatie in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) via Agentschap.nl. De MIA geldt voor het complete aanschafbedrag van de auto. Bovendien kunnen ondernemers gebruik maken van de VAMIL (willekeurige afschrijving). Dit houdt in dat 75 procent van het aanschafbedrag van de koelwagen al in het jaar van aanschaf afgeschreven mag worden.

Bron: Automobielmanagement.nl
Publicatiedatum: