"Was benieuwd wanneer ik eens zo'n spin zou vinden"

EkoPlaza-medewerkster vindt levende vogelspin tussen bananen

Tholen - Petra van Berkhoven werkt in november 6 jaar bij EkoPlaza aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Petra was altijd al benieuwd wanneer ze eens een vogelspin aan zou treffen in een bananendoos. Onlangs was het zo ver: ze vond een levend exemplaar tussen de biologische bananen.

"Het klinkt misschien gek, maar ik heb me altijd al afgevraagd wanneer ik eens een vogelspin zou vinden tussen de bananen", vertelt Petra. Ze is inmiddels bekomen van de schrik. "Ik reageerde in eerste instantie een beetje lacherig, maar toen de spin ook nog bleek te leven heb ik toch even de leren handschoenen van mijn collega geleend. Ik wist immers niet of de spin giftig was."

Petra heeft de spin uiteindelijk samen met twee collega's gevangen en in een doosje gedaan. "Toen ik hem wilde vangen begon hij heel snel te bewegen. Om te voorkomen dat hij in mijn nek zou belanden heb ik wat hulp gevraagd. Ik ben gelukkig niet bang van spinnen, maar dit ging me toch iets te ver. En eerlijk gezegd hoef ik volgende week niet per se wéér een spin te vinden."De Dierenambulance Den Haag is de spin vervolgens op komen halen. "De medewerker van de ambulance gaf aan dat het om een relatief kleine vogelspin ging. Hij had er zelf één van 4 jaar oud thuis en die is een stuk groter. Deze is volgens hem hooguit 1 jaar oud."

Op de website van de dierenambulance staat dat het gaat om een Chileense vogelspin die hoogstwaarschijnlijk met de bananen meegereisd is naar Nederland. Na een overnachting in het dierenhospitaal is de spin naar opvangcentrum Serpo gebracht.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.