Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eierenschandaal Duitsland: Controle-instituut verliest bevoegdheid

Neder-Saksen trekt haar conclusies uit het schandaal met eieren die afkomstig waren van overvolle legpluimveehouderijen. Zij bestempelden de eieren ten onrechte als biologisch. Tenminste één controle-instituut zal haar bevoegdheid verliezen. Dit meldt Der Spiegel.

Een woordvoerster van het ministerie van landbouw in Neder-Saksen meldt: "Het is duidelijk dat we na dit schandaal onze twijfels hebben over bepaalde bio-controle-instellingen. Daarom hebben we gekeken naar eventuele tekortkomingen aan de bevoegde regelgevende instanties."

De minister van landbouw Christian Meyer kondigde al aan dat er meer door de staat gecontroleerd zal worden. "Hiermee willen we meer zekerheid voor de consumenten creëeren. Zij moeten er op kunnen vertrouwen dat biologische voedingsmiddelen ook geproduceerd worden volgens de biologische normen." Er wordt ook gemeld dat er een verzoek ingediend is voor de intrekking van de bevoegdheid van één van de controle-instellingen. De reden is dat de inspecties niet effectief waren.

Eind februari kwam het schandaal naar buiten. In Neder-Saksen en andere Duitse staten zouden miljoenen scharrel- en vrije uitloopeieren ten onrechte als biologisch op de markt gebracht zijn. Een legpluimveehouder uit Emsland hield bijvoorbeeld 15.000 hennen en ging hiermee over de toegestane hoeveelheid van 12.000 hennen heen.

Bron: Neue Presse

Publicatiedatum: