Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naturland: versterk de regionale biologische landbouw

De omzet die met biologische levensmiddelen behaald wordt groeit continu en bedraagt in Duitsland momenteel meer dan 7 miljard euro. Daarbij stijgt ook met name de vraag naar regionaal geteelde en verwerkte producten. Biologisch is geen modetrend, maar een stabiele groeimarkt die behoefte heeft aan biologische producten uit de regio. "Bedrijven die wel over zouden willen stappen naar biologische landbouw moeten een duwtje in de rug krijgen. De politiek moet hiervoor betrouwbare randvoorwaarden scheppen en de juiste koers uitzetten", zegt Peter Warlich (links op de onderstaande foto), biologisch teler uit Apenburg in Sachsen-Anhalt en presidiumlid van bio-vereniging Naturland.
 


"Regionale biologische teelt zorgt voor het behoud van het cultuurlandschap en biodiversiteit en schept arbeidsplaatsen in landelijke streken. Daarom moet dit met grote prioriteit ondersteund worden", benadrukt Warlich. "De biologische markt in Duitsland groeit, maar de productie in eigen land is bij lange na niet voldoende. Steeds meer biologische producten worden vanuit het buitenland geïmporteerd, hoewel ze ook op onze akkers zouden kunnen groeien. Mondige consumenten die met hun aankoop het verschil maken, telers die durven over te stappen op biologische teelt en een solide ondersteuning vanuit de politiek: samen kunnen we de biologische landbouw blijvend uitbreiden", aldus Warlich.

Kijk voor meer informatie op www.naturland.de.
Publicatiedatum: